Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και συνέλευση στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Διεκδικούν υπογραφή τοπικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής, κλαδική ΣΣΕ στον Επισιτισμό κ.ά.

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 24 Απρίλη (2 μ.μ. έως 6 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο) προχωρά το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με θέμα την προετοιμασία της συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, καθώς και τους διανομείς «να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με όλη την εργατική τάξη που θα βρίσκεται στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα».

«Την 1η Μάη, σε κάθε χώρο δουλειάς, βάζουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι κόστους - οφέλους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, η ίδια «ανάπτυξη» καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο στην εργασιακή ανασφάλεια και τη δουλειά χωρίς ωράριο, στην εντατικοποίηση. «Στα πλαίσια της ίδιας πολυδιαφημισμένης "τουριστικής ανάπτυξης" προετοιμάζεται και το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου που περιλαμβάνει τη γνωστή συνταγή εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας και εξαντλητικής δουλειάς 7 μέρες τη βδομάδα, ήλιο με ήλιο», σχολιάζει, προκειμένου «να σπάνε τα ρεκόρ του τουρισμού» και να πανηγυρίζουν οι επιχειρήσεις «για τα υπερκέρδη που βγάζουν στις πλάτες μας».

Στο μεταξύ, το Παράρτημα Δυτικών Προαστίων του Συνδικάτου καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 20 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών, Περιστέρι) ενόψει της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Το Συνδικάτο διεκδικεί:

-- Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ήμερου - 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στον χρόνο εργασίας.

-- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις.

-- Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

-- Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα εργολαβικά.

-- Ενταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριέρων, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.

-- Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

-- Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Νέα απεργία από τους διανομείς της «Wolt»

Παράλληλα, στην Αττική οι διανομείς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Wolt» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε τριήμερη απεργία το Σάββατο 29, την Κυριακή 30 Απρίλη και τη Δευτέρα 1η Μάη, οργανώνοντας μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά, μαζί και με τους συναδέλφους τους από άλλες εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ