Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν δεχόμαστε να αποτελεί η ζωή μας παράπλευρη απώλεια

Ανακοίνωση της ΔΑΣ «Σκλαβενίτη» για τον θάνατο εργαζόμενου την ώρα της δουλειάς στη Χαλκίδα

«Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με τον θάνατο! Δεν μπορούμε να δεχόμαστε την απώλεια των συναδέλφων μας σαν να μη συμβαίνει τίποτα!»: Τα παραπάνω ξεκαθαρίζουν οι συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης», μετά τον θάνατο ενός ακόμα εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, σε κατάστημα της εταιρείας στις 12 Απρίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 56χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εργασίας του, με αποτέλεσμα να πέσει, να χτυπήσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δίπλα στην υποστελέχωση και την εντατικοποίηση, που δημιουργούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, η ΔΑΣ στηλιτεύει το γεγονός πως το κατάστημα στο οποίο ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, στη Χαλκίδα, «δεν έκλεισε ούτε δευτερόλεπτο» και οι συνάδελφοί του αναγκάστηκαν να συνεχίσουν να δουλεύουν. «Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, η ζωή είναι παράπλευρη απώλεια», σχολιάζει η ΔΑΣ. «Μπορεί η μέρα να κυλάει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, προκειμένου να μη χαθεί ευρώ στα ταμεία της επιχείρησης, όταν ένας συνάδελφός μας έχει χάσει τη ζωή του; Επιτρέπεται την ίδια στιγμή να καλούνται οι συνάδελφοί του να εργαστούν σαν να είναι μηχανές, χωρίς συναισθήματα;», αναρωτιέται. «Είναι εξοργιστικό! Ε λοιπόν, όχι! Ως εδώ!», τονίζει.

«Δε θα δεχτούμε ένα εργασιακό καθεστώς που μας οδηγεί να ξεχνάμε τι σημαίνει ρεπό, ωράριο και πόστο. Ετσι χτίζονται τα Τέμπη της καθημερινότητάς μας», υπογραμμίζει η ΔΑΣ. Καλεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τις αποθήκες να ενισχύσουν τη διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες, γιατρούς εργασίας, ελεγκτικούς μηχανισμούς. Επίσης, απαιτεί να στηριχτεί άμεσα με κάθε τρόπο η οικογένεια του εργαζόμενου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε διαρκή κίνδυνο η υγεία και η ζωή των εργαζομένων(2024-01-25 00:00:00.0)
Αδήλωτος και ανασφάλιστος ο διανομέας που πέθανε από θερμοπληξία(2023-07-25 00:00:00.0)
Τρεις νεκροί σε μια βδομάδα ο απολογισμός των εργοδοτικών εγκλημάτων(2023-04-14 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για την κυριακάτικη αργία(2020-01-24 00:00:00.0)
«Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας για τα κέρδη του κεφαλαίου!»(2018-11-30 00:00:00.0)
Η τραγωδία στο Ζευγολατιό έχει αιτίες και υπεύθυνους(2017-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ