Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Οχι άλλα «Τέμπη», οι ζωές μας έχουν αξία!

Αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο «Κόκκινο Σπίτι»

Με προμετωπίδα το σύνθημα «Οχι άλλα "Τέμπη". Οι ζωές μας έχουν αξία. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος», το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και δεκάδες σωματεία, φορείς, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας, αύριο, Πέμπτη 20 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο «Κόκκινο Σπίτι», στη Χαλκίδα.

Η συναυλία διαμαρτυρίας αποτελεί συνέχεια στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη σωματείων, φορέων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα τη σχολική στέγη, όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής και εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν.

«Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε λύσεις για τα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτιρίων και τις μετακινήσεις τους, για τα θέματα της ποιότητας και των συνθηκών που καλούνται να μάθουν γράμματα, με τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, για τα θέματα υγιεινής με την ανεπαρκή καθαριότητα παρά τις τεράστιες προσπάθειες των σχολικών καθαριστριών, για το γεγονός ότι ως γονείς καλούμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα κόστη λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, για τις μετακινήσεις και για τόσα άλλα, πράγμα που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το ήδη χτυπημένο μας εισόδημα με τις μηδενικές αυξήσεις και την τεράστια ακρίβεια.

Ταυτόχρονα, εντείνουμε τον αγώνα μας για όλα όσα μας στερεί η πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά και υπηρετεί τα κέρδη των λίγων βάζοντας τις ανάγκες μας στη "ζυγαριά" κόστους - οφέλους.

Για να δουλεύουμε με ασφάλεια και δικαιώματα, να πληρωνόμαστε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μετακινούμαστε με ασφάλεια από και προς τις δουλειές μας, να μην πνιγόμαστε με μια βροχή, να μην καιγόμαστε στις φωτιές, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας στο ενδεχόμενο ενός σεισμού, να έχουμε την Υγεία που μας αξίζει, να μη ζούμε νοικάρηδες στα σπίτια μας», τονίζουν στο κάλεσμά τους το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, οι φορείς και σύλλογοι της περιοχής.

Παράλληλα ευχαριστούν τους δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα της περιοχής «που με την εθελοντική τους συμμετοχή βάζουν μπροστά την Τέχνη τους και την κάνουν διεκδίκηση για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», ενώ κάνουν επίσης γνωστό ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα μεταφερθεί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (Μ. Φριζή 10).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ