Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας

Το Σάββατο 29 Απρίλη η εκδήλωση με αντιπροσωπεία Γάλλων συνδικαλιστών

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Γαλλίας και στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν, με απεργίες, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία. Θα χαιρετίσουν ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών, και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών από τη Γαλλία θα συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας, που συνεχίζει τον μεγάλο της αγώνα μετρώντας 12 μέρες γενικής απεργίας από τον Γενάρη και πλήθος κινητοποιήσεων «που έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον κοινωνικό αυτοματισμό, τις επιστρατεύσεις, την καταστολή και τις συκοφαντίες κυβέρνησης - εργοδοτών». «Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας με την πάλη τους έχουν αναδείξει την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης, του οργανωμένου, συλλογικού, μαζικού αγώνα. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στεκόμαστε στο πλευρό τους. Γι' αυτό ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ