Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το δυνατό ΚΚΕ θα το βρεί δίπλα του ο λαός και στον αγώνα για υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες του

Στην ομιλία της η Χρ. Παναγιωτακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Και η περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ, χωρίς δεύτερη κουβέντα, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να συμπορευτούν με το ΚΚΕ εργάτες, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, νέα παιδιά και γυναίκες, να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας και στις εκλογές...

Παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποκριτικές διακηρύξεις για τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος, όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είναι συνένοχα για την προώθηση της πολιτικής που έχει βάλει στο στόχαστρο της "αξιοποίησης" από το κεφάλαιο τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Περιφέρεια και οι δημοτικές διοικήσεις αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν τις χρήσεις γης, να "αναπλάσουν", όπως συνηθίζουν να λένε, περιοχές προκειμένου να χωροθετήσουν κερδοφόρες επενδύσεις σε τομείς όπως είναι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι μεταφορές, η αποθήκευση εμπορευμάτων, η ναυτιλία, η "πράσινη Ενέργεια", ο τουρισμός πολυτελείας, ο συνεδριακός τουρισμός κ.λπ.

Ολες τους - χωρίς εξαιρέσεις - χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία για την προώθηση της εμπορευματοποίησης της γης και της χρήσης της.

Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα πολεοδομικά σχέδια που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν τις λεγόμενες "εμβληματικές αστικές αναπλάσεις".


Μία χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και το σχέδιο για "κυβερνητικό πάρκο" στον χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, που καμιά σχέση δεν έχει με την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων για μετεγκατάσταση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ και δημιουργία πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση».

Κλείσιμο, στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, «αξιοποίηση» στα μέτρα του κεφαλαίου

Η οδυνηρή πραγματικότητα του παραγωγικού μαρασμού και απαξίωσης, διάλυσης, κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως τα Ναυπηγεία, ο ΟΤΕ, η ΕΑΒ ή η ΕΛΒΟ, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ευθυγραμμιζόμενες πλήρως με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον στόχο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και πληρώνει τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, που αγοράζει η χώρα από ομίλους ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και στην αμυντική ικανότητα της χώρας.

Τα εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), μονάδες στρατηγικής σημασίας, αποδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, οι οποίες στα χέρια του λαού μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμο εργαλείο.

Επιμένουμε πως η όποια μετεγκατάσταση πρέπει να γίνεται με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με παράδοση των αντίστοιχων χώρων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Επεσήμανε ακόμη πως η μεταφορά υπηρεσιών στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους: «Στην πραγματικότητα, με το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπλαση στον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ όχι μόνο δεν αξιοποιείται η περιοχή ως πνεύμονας πρασίνου, αλλά η περιοχή θα δεχτεί νέα σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Ο νέος "πληθυσμός" της τάξης των 14.000 υπαλλήλων που θα εργάζεται στα κυβερνητικά κτίρια, είναι περίπου ίσος με τον αριθμό των κατοίκων του Υμηττού!».

«(...) Τα 127 ακίνητα που θα αδειάσουν στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν κυριολεκτικά "χρυσή ευκαιρία" για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών, του τουρισμού, του real estate, των τραπεζών και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου. (...)

Επιδιώκει να δυσκολέψει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού, αφού οι διαδηλωτές θα εμποδίζονται απ' τις δύο πύλες εισόδου του περίκλειστου πάρκου. Γιατί τα υπουργεία μπορεί να πηγαινοέρχονται, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει και θα βρίσκει την οργανωμένη απάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Το πραγματικό ερώτημα είναι: «Ανάπτυξη και χωροταξικός σχεδιασμός για ποιον;»

«Από όλα τα παραδείγματα αποδεικνύεται ότι οι ανάγκες και δικαιώματα, όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, μετατρέπονται σε ακριβό εμπόρευμα και οι ελεύθεροι χώροι, αντί να αποδίδονται στον λαό, άλλοτε αξιοποιούνται ως κυβερνητικά πάρκα, όπως η ΠΥΡΚΑΛ, άλλοτε αμφισβητούνται και με τη σφραγίδα δικαστηρίων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο δήθεν προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει τη συνενοχή του για αυτή την πολιτική, αναζητώντας τάχα πιο φιλολαϊκούς όρους υλοποίησης των επενδύσεων.

Η ίδια η πραγματικότητα όμως τους αποστομώνει! Οσο η γη και η χρήση της παραμένουν εμπορεύματα, ριζική, ουσιαστική λύση προς το συμφέρον του λαού δεν πρόκειται να υπάρξει.

Σήμερα όμως υπάρχουν οι δυνατότητες συνδυασμένης ικανοποίησης του συνόλου των σύγχρονων αναγκών μας. (...)

Το πραγματικό ερώτημα για τον λαό είναι: "Ανάπτυξη και χωροταξικός σχεδιασμός για ποιον; Για τους ομίλους και τα κέρδη τους ή για τον λαό και την κάλυψη των πραγματικών του αναγκών;". Το ΚΚΕ, χωρίς περιστροφές, με τη δράση του αλλά και την πολιτική του πρόταση, απαντά το δεύτερο.

Για αυτό βρίσκεται σταθερά απέναντι από το "κράτος που έχει συνέχεια", το αστικό κράτος που οι μηχανοδηγοί του, οι κυβερνήσεις, μπορεί να αλλάζουν, αλλά σταθερά από τη φύση του υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ, στην οποία συναινούν όλα τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιπολιτευτικές κορόνες. (...)

Γιατί το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να δυναμώσει η λαϊκή δράση και διεκδίκηση για τη διασφάλιση ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, για να αποδοθούν ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ και ο λόφος Κοπανά χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, χωρίς ΣΔΙΤ, με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Για άθληση, αναψυχή, πράσινο, για να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων από την όποια μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ, για να ανασάνει ο λαός πραγματικά.

Το δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα το βρει δίπλα του στην πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να καταργηθούν αντιλαϊκοί φόροι και χαράτσια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, για να προστατευτούν τα σπίτια του λαού από τα κοράκια των τραπεζών και των funds, για να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών.

Το κάναμε στου Ζωγράφου, θα το κάνουμε και όπου αλλού χρειαστεί.

Το δυνατό ΚΚΕ θα το βρει δίπλα του ο λαός μας στην πάλη ενάντια στις συνέπειες από την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνολικά στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Γι' αυτό χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Επειδή ακριβώς το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο για να ζήσει καλύτερα ο λαός και τα παιδιά του, όπως πραγματικά του αξίζει.

Γι' αυτό, λοιπόν, το πιο δυνατό ΚΚΕ, και δω στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε σε όλους όσοι, και είναι πολλοί αυτοί, αν τους ρωτήσεις, απαντούν: Ναι, σκέφτομαι να ψηφίσω ΚΚΕ.

Τώρα, λοιπόν, η σκέψη πρέπει να γίνει απόφαση και η απόφαση πράξη! Να φτάσουν όλοι και όλες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μετεγκατάστασης του καζίνο στο κτήμα Δηλαβέρη(2024-03-05 00:00:00.0)
Συλλογή υπογραφών για τη μετεγκατάσταση του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά(2024-01-10 00:00:00.0)
Να περάσει το πάρκο Δρακοπούλου στον δήμο, να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου για τον λαό(2023-07-21 00:00:00.0)
Τόπος σημαδεμένος με αγώνες ενάντια στις κυβερνήσεις και στο αστικό κράτος(2023-02-23 00:00:00.0)
Ποιος ωφελείται από τη μετατροπή της Αθήνας σε διεθνή προορισμό τουρισμού «υψηλού επιπέδου»;(2022-07-16 00:00:00.0)
Συνάντηση για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ(2021-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ