Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να περάσει το πάρκο Δρακοπούλου στον δήμο, να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου για τον λαό

Απαράδεκτη η αστυνομοκρατία που επικρατεί με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη

Περιφραγμένο είναι εδώ και μέρες το πάρκο Δρακοπούλου, στην περιοχή των Ανω Πατησίων, ενώ το πρωί της Δευτέρας υπήρξε απρόκλητη εμφάνιση δυνάμεων καταστολής, οι οποίες πραγματοποίησαν μάλιστα και προσαγωγές. Το γεγονός έχει καταγγείλει η ΚΟ Πατησίων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, όπου αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο δήμαρχός της, κ. Μπακογιάννης, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το σκηνικό αστυνομοκρατίας που έχει στηθεί στην περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κ.λπ.

Η δημοτική αρχή, με τη θέση και τη στάση της για την ανάπλαση στο πάρκο Δρακοπούλου, με τις καθυστερήσεις στην απαλλοτρίωση, δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Στο πάρκο Δρακοπούλου εδώ και δεκαετίες παίζεται το όχι τυχαίο σενάριο της εγκατάλειψης και της εκκρεμότητας του ιδιοκτησιακού προβλήματος μεταξύ δήμου Αθηναίων και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Ενώ ο χώρος χρησιμοποιείται από τον δήμο από το 1981, οι ενέργειες που έγιναν απ' όλες τις δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα ευνοούν τις όχι κρυφές προθέσεις ιδιωτικών συμφερόντων για την εμπορική χρήση των χώρων.

Τελευταία κατά χρονολογική σειρά κίνηση είναι η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΕΕΣ και δήμου Αθηναίων τον Γενάρη του 2023, από την οποία προκύπτει η παραχώρηση, από τον Ερυθρό Σταυρό στον δήμο, του χώρου για 8 χρόνια (!), κίνηση που ουσιαστικά αναγνωρίζει πλήρη κυριότητα του ΕΕΣ σε όλο τον χώρο. Δημιουργούν πάρκο με ημερομηνία λήξης.

Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο του πάρκου.

Διεκδικούμε άμεσα:

- Να περάσει ο χώρος στην ιδιοκτησία του δήμου Αθήνας, με την αγορά ή απαλλοτρίωσή του.

- Να καταργηθεί η σύμβαση του δήμου με τον Ερυθρό Σταυρό που μετά από 8 χρόνια δίνει την κυριότητα και των 9 στρεμμάτων στον Ερυθρό Σταυρό.

- Να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός ως πάρκο με παιδική χαρά σύγχρονη, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του λαού της Αθήνας για πρόσβαση στο πράσινο και των παιδιών στο ασφαλές παιχνίδι.

- Να υπάρξει τώρα μέριμνα για τη φροντίδα του πάρκου που είναι ήδη διαμορφωμένο, χωρίς περαιτέρω ανάπλαση. Να γίνουν συντήρηση του χώρου, ανανέωση του χώματος σε μεγάλα κομμάτια του».

Το θέμα έθιξε στην τοποθέτησή του εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιούλη, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Βάλατε, ξημερώματα, σαν τους κλέφτες, τα ΜΑΤ για να ντύσετε μια απαράδεκτη σύμβαση και με καταστολή!

Εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση μας:

- Να καταργηθεί η σύμβαση - σκάνδαλο, που μετά από 8 χρόνια δίνει όλη την κυριότητα - και των 9 στρεμμάτων - στον Ερυθρό Σταυρό.

- Να περάσει άμεσα όλος ο χώρος στην ιδιοκτησία του δήμου, για να αξιοποιηθεί ως πάρκο υψηλού πρασίνου, με σύγχρονη παιδική χαρά, προσβάσιμο για όλους.

Δεν υπάρχει λόγος για καμία ανάπλαση: Τα 2/3 είναι ήδη διαμορφωμένο πάρκο. Το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα, συντήρηση, ανανέωση του χώματος. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, να φτιάξετε δηλαδή ένα πάρκο με ημερομηνία λήξης, για να το δώσετε μετά δώρο στους ιδιοκτήτες που εσείς μόνος σας αναγνωρίσατε!

Επίσης, να μας απαντήσετε: Ποια υπηρεσία του δήμου και πότε έχει δώσει έγκριση για τη μελέτη της ανάπλασης; Και ακόμα, υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;».

Το κλίμα αστυνομοκρατίας καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο και το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών καλώντας παράλληλα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής να «είναι σε επαγρύπνηση και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τη διατήρηση του χαρακτήρα του πάρκου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ