Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ετοιμότητα συνδικάτα και φορείς ενάντια στο ξεσπίτωμα του λαού

Από το μπλοκάρισμα των «κορακιών» στην Καλαμαριά
Από το μπλοκάρισμα των «κορακιών» στην Καλαμαριά
Κλιμακώνουν τη δράση τους εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, για να μπει φρένο στο μαζικό ξεσπίτωμα του λαού από τα «κοράκια» των funds και των τραπεζών, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει νέο «αέρα» στα πανιά τους.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιστικές παρεμβάσεις είναι καθημερινές, εκεί που γίνονται πλειστηριασμοί, εκεί που πηγαινοέρχονται οι δικαστικοί επιμελητές, εκεί που επιδιώκεται να πεταχτούν στον δρόμο λαϊκές οικογένειες.

Στο πλαίσιο αυτό, την αναστολή ενός ακόμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας πέτυχαν με παρέμβαση που οργάνωσαν προχτές, στα γραφεία της εταιρείας «do Value» στην Αθήνα, σωματεία και μαζικοί φορείς του Νότιου Τομέα. Την κινητοποίησή τους προκάλεσε η προσπάθεια να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία μιας οικογένειας ανέργου και χαμηλοσυνταξιούχου στη Γλυφάδα. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας, απαίτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες του πλειστηριασμού, να γίνει «κούρεμα» του δανείου και να ρυθμιστούν οι δόσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί η οικογένεια να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Αλέξης Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους «δεν είναι μπαταχτσήδες», ξεκαθάρισε η Εφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Δεν φταίμε εμείς για τις πολιτικές τους, για τους νόμους, για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους και απηύθυνε κάλεσμα «να είμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου», προκειμένου «να σώσουμε τα σπίτια μας», να μη βρεθεί καμία οικογένεια μόνη της απέναντι στην απειλή του πλειστηριασμού της κατοικίας της.

Ο λαός εμπόδισε την έξωση οικογένειας στην Καλαμαριά

Μετά τη δυναμική παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των πλειστηριασμών, φορέων, σωματείων εργαζομένων και επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και κατοίκων της περιοχής, αποτράπηκε η προσπάθεια έξωσης οικογένειας και στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για σπίτι που βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής προσπάθησε να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, μια συνταξιούχο και έναν αυτοαπασχολούμενο.

Ο δικαστικός κλητήρας πήγε στο σπίτι με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία περιφρουρούσε τον ...κλειδαρά για να αλλάξει την κλειδαριά στην πόρτα του διαμερίσματος.

«Σήμερα ένιωσα μια ασφάλεια που δεν την είχα νιώσει ποτέ», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Φώτης Παπάζογλου, για την άμεση παρέμβαση του κόσμου που απέτρεψε την έξωση. «Ηρθαν στο σπίτι χωρίς καμιά προειδοποίηση ο δικαστικός επιμελητής με έναν κλειδαρά, χωρίς να χτυπήσουν καν το θυροτηλέφωνο και ενώ εκκρεμεί δικαστήριο για την ανακοπή της απόφασης», περιέγραψε για την αιφνιδιαστική έφοδο που έζησε.

Fund με έδρα ...πιτσαρία στις Βρυξέλλες και άδεια γραφεία στο Δουβλίνο

«Το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 60.000 ευρώ από την Millennium, στη συνέχεια πουλήθηκε στην Πειραιώς και έφτασε τις 180.000, και έπειτα πουλήθηκε σε ένα fund που δεν μπορέσαμε ποτέ να το βρούμε, ούτε στη διεύθυνση που δήλωνε στις Βρυξέλλες η οποία τελικά ήταν πιτσαρία! Στο Δουβλίνο η διεύθυνση που μας δόθηκε επίσης ήταν άδεια γραφεία. Το fund δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με εμάς και έκανε τον πλειστηριασμό», ανέφερε, εξιστορώντας τον «Γολγοθά» που ζουν σήμερα οι δανειολήπτες.

«Εγινε πράξη η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα ότι κανένας δεν θα μείνει μόνος. Οποιο σπίτι κινδυνεύει με έξωση πρέπει να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, όλων των φορέων και σωματείων», δήλωσε ο Βασίλης Δερβένης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των πλειστηριασμών, που η οικογένειά του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμαριάς Λεμονιά Ντιντή. «Αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε τα "κοράκια" να καταληστεύουν τον λαϊκό πλούτο. Εμείς έχουμε πει ένα πολύ συγκεκριμένο σύνθημα: Μολών λαβέ», τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

  • Σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας στον Βόλο, θα γίνει η κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ