Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «EURODRIP» ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Συνεχίζεται το όργιο τρομοκρατίας και με δεύτερη απόλυση εργαζόμενου

Σε δεύτερη απόλυση εργαζόμενου μέσα σε λίγες μέρες, μετά την απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου, προχώρησε η εργοδοσία της «Rivulis - Eurodrip» στα Οινόφυτα, συνεχίζοντας το όργιο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει, φτάνοντας στο σημείο να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές στο Σωματείο, σε άλλα συνδικάτα, σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη «Rivulis - Eurodrip», «η νέα απόλυση έγινε μετά τη συζήτηση για την εργατική διαφορά στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Θήβα, όπου καταρρίφθηκαν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί της εργοδοσίας και αποδείχθηκε ότι δεν αποτελούν σπουδαίο λόγο για την απόλυση του προέδρου.

Αποδείχτηκε πως η πραγματική αιτία για την απόλυση και συκοφάντησή του είναι η συνδικαλιστική του δράση. Αποδείχτηκε ότι στο στόχαστρό της η εταιρεία έχει όλους μας, για να επιβάλει "σιγή νεκροταφείου" και να χτυπήσει το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε και να διεκδικούμε.

Η ίδια η εργοδοσία απέδειξε ότι είναι τόσο αδίστακτη, που για να καλύψει τα ψεύδη της για την παράνομη απόλυση του προέδρου, δεν έχει σε τίποτα να απολύει κι άλλους συναδέλφους, δεν υπολογίζει τα βάσανα και τις ζωές εργαζομένων και οικογενειών», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ

Τη στήριξή του στο Σωματείο και τους εργαζόμενους στη «Rivulis - Eurodrip» συνεχίζει να εκφράζει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ, καθώς μετά την παρουσία στην κινητοποίηση της Δευτέρας, ο Γιώργος Μαρίνος και η Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Οι βουλευτές του Κόμματος σημειώνουν ότι «η εταιρεία επιχειρεί μέσω της απόλυσης να θέσει σε εφαρμογή τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του νόμου Χατζηδάκη (4808/2021), όσον αφορά την (μη) προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών.

Στην πραγματικότητα η απόλυση αποτέλεσε, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Σωματείου, αποκορύφωμα της συνεχούς προσπάθειας της διεύθυνσης της εταιρείας να παρέμβει και να παρεμποδίσει τη δράση του Σωματείου ήδη από τη σύστασή του».

Υπογραμμίζουν ότι και μετά την απόλυση του προέδρου, «η εταιρεία συνεχίζει να εκδηλώνει με απροκάλυπτο τρόπο την απέχθειά της προς την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και να καταπατά τα δικαιώματά τους», ενώ επισημαίνουν ότι «πέρα από τη βιομηχανία των μηνύσεων κατά σειράς εργαζομένων και συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώθηκε έξω από τον χώρο δουλειάς στις 30 Γενάρη, έφτασε στο σημείο να ασκήσει και αγωγή κατά του Εργατικού Κέντρου Θήβας, για να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία που αυτό προκήρυξε στο εργοστάσιο των Οινοφύτων».

Στο πλαίσιο αυτό ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ώστε να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην «Eurodrip» και να παύσει η εταιρεία να παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του επιχειρησιακού Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ