Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι αγρότες δεν είναι «λωτοφάγοι», με τον αγώνα τους θα σωθούν!

Σχόλιο της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ για την προεκλογική «επιφοίτηση» του ΣΥΡΙΖΑ

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Γκαρά, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής στην Ορεστιάδα. Η ίδια κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη καταστροφή» των αγροτών από τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ» και εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ...υπέρμαχο του δίκαιου αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «προεκλογικές υποσχέσεις» που κυκλοφόρησαν πριν προλάβει καν να τελειώσει η κινητοποίηση των αγροτών. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η επιφοίτηση δεν ήρθε τυχαία. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο άλλωστε. Πάντως, επειδή νομίζουν ότι οι αγρότες είναι λωτοφάγοι δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας».

Παράλληλα, η ΤΕ Εβρου σχολιάζει τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αφορολόγητο πετρέλαιο κ.ά., αναφέροντας ότι ως κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ΚΚΕ ακριβώς για να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές, ενώ ως αντιπολίτευση «δεν κούνησε το μικρό του δαχτυλάκι για να υιοθετηθεί η τροπολογία που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον Νοέμβρη του 2021 για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες».

Και προσθέτει: «Αλλωστε, ποιος δεν θυμάται πως το κόστος παραγωγής πήρε την ανιούσα, όταν καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών (με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους με απαλλαγές δισεκατομμυρίων; Ποιος δεν ξέρει ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οφείλονται στη λεγόμενη "πράσινη ανάπτυξη" και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, γενικότερα στην πολιτική "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και ξανασυμφωνεί;».

«Οι αγρότες γνωρίζουν καλά πως τα προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, τη στρατηγική συνολικά της ΕΕ», τονίζει η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, και σημειώνει ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής έχουν συγκεντρώσει σημαντική πείρα την οποία πρέπει να αξιολογήσουν και να κουβεντιάσουν συλλογικά μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους, στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου.

Και καταλήγει: «Οι αγρότες δεν έχουν ανάγκη από τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", από αυτούς που την επομένη των εκλογών θα "σφυρίζουν κλέφτικα" και θα ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, όπως άλλωστε έκαναν και στο παρελθόν.

Οι αγρότες θα σωθούν μόνοι τους με τον αγώνα τους σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δολοφονίες τριών μεταναστριών(2018-10-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αγροτών στον Εβρο(2015-09-17 00:00:00.0)
Νέα σκληρά μέτρα κατά των αγροτών(2015-06-12 00:00:00.0)
Οι συναντήσεις με τα κόμματα(2013-02-19 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2011-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ