Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Στο πλευρό του λαού το ΚΚΕ για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία

Στη συγκέντρωση στην Ιεράπετρα παραβρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, και τον Κώστα Δερμιτζάκη, υποψήφιο βουλευτή Λασιθίου του ΚΚΕ. Ενώ το παλλαϊκό συλλαλητήριο χαιρετίζει και η ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τώρα ο λαός της Ιεράπετρας να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Να κλιμακώσει και να συνεχίσει τον αγώνα διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για δημόσια δωρεάν Υγεία. Η σημερινή παλλαϊκή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από επίδοξους σωτήρες, αλλά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Σε αυτή την κατεύθυνση ένα ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο».

Κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ η κατάσταση στα νοσοκομεία

Ολο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και τους φορείς του νησιού στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των μαχόμενων υγειονομικών, ώστε το μέτωπο της Υγείας να γίνει υπόθεση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Αλ. Μαρινάκης, Ν. Μανουσάκης και Γ. Χουστουλάκη) κατέθεσαν ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση των δομών της δημόσιας Υγείας στην Κρήτη και για την «υπεράσπιση της λαϊκής απαίτησης για δημόσια και δωρεάν Υγεία, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες», το οποίο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης, σε πρόσφατη ανακοίνωση - κάλεσμα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ σημειώνεται: «Τώρα είναι ώρα να ενταθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των νοσοκομείων του νησιού, όλων των δομών Υγείας στο νησί μας, που οργανώνουν οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις εργαζομένων σε ολόκληρη την Κρήτη!». «Καμιά ανοχή στην πολιτική της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ!».

Η Οργάνωση του Κόμματος τονίζει ότι «το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο».

Εκδηλώσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης για το ζήτημα της Υγείας, η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο: «Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός, εγγύηση για τη ζωή και την υγεία στο ύψος των αναγκών μας», με ομιλήτρια την Αφροδίτη Ρέτζιου, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και την Κυριακή 12 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβρασμός από τις κυβερνητικές προθέσεις για «λουκέτα» στα νοσοκομεία(2022-12-21 00:00:00.0)
«Να αναλάβει η κυβέρνηση τη δική της πρωταρχική ευθύνη»(2020-04-02 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για την Υγεία(2011-02-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα αδιέξοδα του νοσοκομείου(2010-10-09 00:00:00.0)
Μηχανοκίνητες «πορείες» για το Ασφαλιστικό(2002-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ