Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Αγωνιζόμαστε για να αντέξουμε» διαμηνύουν οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη

Στον δρόμο του αγώνα συζήτησαν με τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη

Από τη συζήτηση του Λ. Στολτίδη με τους εκπροσώπους των αγροτών
Από τη συζήτηση του Λ. Στολτίδη με τους εκπροσώπους των αγροτών
Στο πλευρό των αγροτών στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους έξω από τα γραφεία του Συνεταιρισμού, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη. Συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Συνεταιρισμού Βασιλικών και του Συλλόγου Ακτημόνων, που τους μετέφεραν τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν, καθώς αδυνατούν πια να ζήσουν από τις καλλιέργειές τους.

Στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών οι αγρότες στην πλειοψηφία τους καλλιεργούν κηπευτικά προϊόντα. Οπως είπαν, δίνουν την παραγωγή τους καθημερινά με ανοιχτή τιμή στη Λαχαναγορά και στους εμπόρους και δεν ξέρουν ούτε σε τι τιμή ούτε και αν και πόση από αυτήν πουλήθηκε. Αυτό το βλέπουν όταν έρθει η 15ήμερη εξόφληση των προϊόντων τους. «Επιβάλλεται να υπάρχουν», σημείωσαν, «κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας. Αυτά τα προβλήματα είναι που μας έβγαλαν και φέτος στον δρόμο του αγώνα, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Θύμισαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το περσινό «κανόνι» του έμπορα Καμαρούδη στο Ζαγκλιβέρι, που άφησε απλήρωτους και αγρότες της περιοχής των Βασιλικών, και με αγανάκτηση στηλίτευσαν το γεγονός ότι παραμένουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι κάθε φορά που κάποιος «υγιής επιχειρηματίας» τα βροντάει κι εξαφανίζεται.

«Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συνδιαμόρφωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, καλώντας τους σε «αγώνα δυναμικό, αποφασιστικό και πανελλαδικά συντονισμένο, κόντρα σε αυτήν την πολιτική που ξεκληρίζει τον αγρότη και τσακίζει τον εργάτη και τη λαϊκή οικογένεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ