Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023 - αριθ. φύλλου: 14181

Ανεπιθύμητα τα αεροπλανοφόρα των ΝΑΤΟικών!

Ολοι το Σάββατο στο συλλαλητήριο που καλεί το ΚΚΕ στον Πειραιά, στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή | Τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς την ώρα που ο πόλεμος φουντώνει!

  • Στον Πειραιά φτάνει αύριο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush». Πιθανός επόμενος σταθμός η Αλεξανδρούπολη, που συμμετέχει ενεργά ως πολεμικό ορμητήριο στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία.
  • ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ: Καμία παραχώρηση του λιμανιού και των υποδομών του! Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Σε αναβρασμό και η Σούδα, όπου στις 18 Φλεβάρη θα δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», υλοποιώντας τη «στρατηγική συμφωνία» Ελλάδας - Γαλλίας.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τρία χρόνια...

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Ενόψει και των εκλογών, η άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, που ήρθε με σφοδρότητα στην επιφάνεια όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί κριτήριο ψήφου για τους υγειονομικούς, τους χιλιάδες εργαζόμενους στην Υγεία, συνολικά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η πραγματικότητα για τον λαό είναι αμείλικτη: Από τη μία μετράει δεκάδες χιλιάδες θύματα από τον κορονοϊό, που ακόμα και σήμερα παραμένει απειλή. Κι από την άλλη, οι κλινικάρχες, οι φαρμακέμποροι και οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας μετράνε τα εκατομμύρια της κερδοφορίας τους, με στελέχη μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα των φαρμάκων και των εμβολίων να χαρακτηρίζουν κυνικά την πανδημία «αγελάδα μετρητών»!

Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών να εξαφανίσει τα ράντζα με αλχημείες, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «πιο δίκαιες» συμπράξεις κράτους - ιδιωτών, με «συμπληρωματικό ρόλο» των κλινικαρχών, για να συνεχίζουν να θησαυρίζουν ανενόχλητοι, οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους τεράστιο «αποδεικτικό υλικό» για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην Υγεία αποδείχθηκε «καρμανιόλα» για τον λαό ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Το δημόσιο σύστημα κατέρρευσε, αφού και πριν δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη μέσα και προσωπικό. Σήμερα η κατάσταση είναι ασφυκτική, με υγειονομικούς να μην αντέχουν και να παραιτούνται. Με τα νοσοκομεία να αδυνατούν να διαχειριστούν τα απόνερα της πανδημίας ή τα αποτελέσματα των μαζικών παιδικών ιώσεων. Με τα ράντζα να γίνονται καθεστώς μετά από κάθε εφημερία.

Αυτήν την αθλιότητα παρουσιάζει η κυβέρνηση ως ...«εκσυγχρονισμό», σχεδιάζοντας τον «νέο υγειονομικό χάρτη» με τα ίδια ακριβώς «υλικά», όπως τις ΣΔΙΤ, το κλείσιμο μονάδων και νοσοκομείων με κριτήρια χιλιομετρικών αποστάσεων. Την ίδια πολιτική - που τώρα βαφτίζει «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία» - προώθησε ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πανδημία «ξελάσπωνε» την κυβέρνηση, ζητώντας «κοινής αποδοχής» υπουργό Υγείας!

Το χάσμα που μεγαλώνει για τον λαό και τα παιδιά του, ανάμεσα σ' αυτό που ζούνε σήμερα από τη μια και από την άλλη στην ανάγκη και στις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας για αναβαθμισμένες, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζοντας την Υγεία ως κόστος και ως κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο και στην πανδημία ότι η συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας είναι σε βάρος του λαού και των αναγκών του. Οτι χειροτερεύει την πρόληψη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και την εξαναγκάζει την ώρα της ανάγκης να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό διακύβευμα για την υγεία του λαού μπροστά στις εκλογές: Αν και με την ψήφο του θα ενισχύσει την πάλη ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την αρρώστια σε ...«αγελάδες», για να αρμέγουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα.

Με ΚΚΕ πιο δυνατό, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια για να προστατευτεί η ζωή του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για Υγεία - κοινωνικό αγαθό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!


ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να σταματήσει η κοροϊδία! Τώρα όλοι στα ΒΑΕ

Κινητοποίηση χτες στον ΣΕΒ | Στο πλευρό τους το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  11


ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ «PHANTOM»
Νεκρός και ο κυβερνήτης

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  4
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Το κράτος που αφήνει απροστάτευτο τον λαό έχει συνέχεια

ΚΚΕ: Οι κάτοικοι της Ανατ. Αττικής να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που διαχρονικά υπονομεύουν τις ανάγκες και τη ζωή τους


ΣΕΛ.  4
ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Απλησίαστα βασικά αγαθά, στα ύψη ο τζίρος

ΣΕΛ.  3
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα

ΣΕΛ.  24
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Νέες υποψηφιότητες του ΚΚΕ από ΑΕΙ και Ερευνα

ΣΕΛ.  9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν μαζικά τη μνήμη του δολοφονημένου Αλκη

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Με αλχημείες εξαφανίζουν ράντζα και ασθενείς!

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ