Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Συνειδητή κυβερνητική επιλογή η απαξίωση της δημόσιας Φροντίδας Υγείας

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής του ΚΚΕ τα οξυμένα προβλήματα με τις δομές Υγείας στο νησί

Από την πρόσφατη περιοδεία στο ΚΥ Πολυχνίτου
Από την πρόσφατη περιοδεία στο ΚΥ Πολυχνίτου
Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το Κέντρο Υγείας επισκέφθηκε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, που άμεσα θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή. Οπως τόνισε σε δήλωσή της, «η απαξίωση της δημόσιας Φροντίδας Υγείας σε όλες τις βαθμίδες της είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, προκειμένου να υπηρετηθεί η λογική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και να δημιουργηθεί πεδίο κερδοφορίας για τον ιδιωτικό τομέα».

Υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη διεκδίκηση της πλήρους και επαρκούς στελέχωσης όλων των δημόσιων δομών Υγείας, με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να πάψει και η μόνιμη ανασφάλεια των εργαζομένων με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν φτάσει να είναι η πλειοψηφία.

Δεσμεύτηκε να αναδείξει τις ελλείψεις αυτές και να διεκδικήσει την κάλυψή τους στη Βουλή, όπως έχει κάνει και με προηγούμενες παρεμβάσεις, ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων και την ανάγκη αυτές να μαζικοποιηθούν και να έχουν συνέχεια. Ακόμα, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να αναλογιστούν ποιο είναι το πραγματικό εμπόδιο σήμερα, ώστε παρά την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας συνεχώς να επιδεινώνεται η κάλυψη ακόμα και των πιο στοιχειωδών αναγκών του λαού και με βάση την πείρα τους να συμπορευτούν αγωνιστικά και να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να ενισχυθεί ο μόνος δρόμος που επιβεβαιώνει το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς της βουλευτή του Κόμματος. Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τα υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας σε Πολυχνίτο, Καλλονή, Αντισσα, Μυτιλήνη και το Βοστάνειο, και υπογράμμισε: «Είναι ψέμα ότι δεν έχουν λεφτά για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ενώ βρήκαν 170 εκατ. ευρώ για να φτιάξουν φυλακή προσφύγων στη Βάστρια, για να κάνουν δώρα σε εφοπλιστές, βιομήχανους, κανάλια κ.λπ. Δεν δουλεύουν για εμάς. Να τελειώσει η κοροϊδία, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Τις μόνιμες και μαζικές προσλήψεις θα τις κερδίσουν οι αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ