Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρότεινε άμεση επανέναρξη των ΜΟΕ

Στη συνάντηση Ακάρ - Παναγιωτόπουλου

Σε επανέναρξη νέου γύρου παζαριών στα Ελληνοτουρκικά «σπρώχνουν» όλες οι πλευρές, ενώ φουντώνει η συζήτηση για το πόσο «καλό παράδειγμα» είναι και η πρόσφατη συμφωνία για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων Ισραήλ - Λιβάνου (βλέπε σελίδα 9), με την άμεση εποπτεία των ΗΠΑ και την εμπλοκή των μονοπωλιακών κολοσσών που ορέγονται τον ορυκτό πλούτο της Μεσογείου.

Οπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για τη συνάντηση που είχε, στο περιθώριο της Συνόδου των ΝΑΤΟικών υπουργών Αμυνας, με τον Ελληνα ομόλογό του, Ν. Παναγιωτόπουλο, «στη συνάντηση εγώ εστίασα στη σημασία πιο συχνών συναντήσεων και ενίσχυσης του διαλόγου, εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας», χαρακτήρισε δε «ουσιαστική την επίλυση των θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας χωρίς την ανάγκη για ανάμειξη οποιουδήποτε τρίτου μέρους».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είπε ότι «αυτές μπορούν να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Δικές μας αντιπροσωπείες πήγαν στην Αθήνα δύο φορές ως μέρος συνάντησης για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η ελληνική αντιπροσωπεία ήρθε στην Τουρκία μία φορά. Γι' αυτό, εκφράσαμε τη γνώμη η ελληνική αντιπροσωπεία να έρθει στην Αγκυρα για την 4η συνάντηση. Ευελπιστούμε τέτοιες συναντήσεις να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες».

Σε δηλώσεις του στο μεταξύ σε δημοσιογράφους ο Ελληνας υπουργός Αμυνας έλεγε πως «είπα στον Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ότι όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ