Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις

Ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, επεσήμανε την ανάγκη να αποκαλυφθούν η κοροϊδία και η ουσία των κυβερνητικών μέτρων, με δεδομένο ότι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και ότι εν τέλει ωφελούνται οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Εύη Γεωργιάδου, μέλος ΕΠ της ΚΟ Αττικής, του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στάθηκε στη διαχρονική πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, η όποια εκφράζεται στις υποδομές και κατασκευές, εγκυμονώντας κινδύνους στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Το ότι χωροταξικός σχεδιασμός, δηλαδή το «τι», το «πού» και για ποια χρήση θα γίνει μια κατασκευή, υποτάσσεται στις ανάγκες του κεφαλαίου, έχει ως αποτέλεσμα τη δόμηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων μέσα σε οικιστικούς ιστούς, επηρεάζει τις αποστάσεις ασφαλείας που δεν κρατούνται, το αν θα υπάρχουν δρόμοι μαζικής διαφυγής ή ελεύθεροι χώροι καταφυγής σε περίπτωση σεισμού κ.ο.κ. Αντίστοιχα αναφέρθηκε στο πώς κάτω από αυτή τη σκοπιά καθορίζονται οι προδιαγραφές με τις οποίες σχεδιάζονται ακόμα και τα ελλιπή έργα αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ.

Ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, σημείωσε πως το ζήτημα της λαϊκής στέγης αφορά τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, τους όρους επιβίωσής της. Είναι μια σοβαρή πλευρά, που περιλαμβάνεται και στο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για να ανέβει η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα, να αναπτυχθούν νέοι αγώνες σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου.

Υπογράμμισε τέλος τη σημασία να αναδεικνύονται στους εργαζόμενους οι δυνατότητες της εποχής για σύγχρονη, ασφαλή και ποιοτική κατοικία, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, τις οποίες δεν μπορεί βέβαια να καλύψει ο καπιταλισμός, είτε σε φάση κρίσης - όπως στην Ελλάδα το 2010, όταν ο κόσμος δεν είχε πού να μείνει και 250.000 κατοικίες έμεναν απούλητες - είτε σε φάση ανάπτυξης, όπου τα ενοίκια και οι τιμές αγοράς εκτοξεύονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ