Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Το Σάββατο 15 Οκτώβρη

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Ιστιαίας και Αιδηψού παρουσιάζουν την έκδοση «1922. Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και Μικρασιατική Καταστροφή», στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Πύργου. Θα μιλήσει ο Στρατής Δούνιας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Την Κυριακή 16 Οκτώβρη

-- Η ΤΕ Μαγνησίας πραγματοποιεί εκδήλωση για το 1922 και τον ερχομό των προσφύγων στον Βόλο, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Θα μιλήσουν η Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, ο Στέργιος Φατσής, πρόεδρος του ΔΣ της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, ιδρυτής της ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσει μικρό μουσικό αφιέρωμα.

-- Η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ και το Παράρτημα Σερρών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν στις 11 π.μ. εκδήλωση τιμής στα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν στις 6/10/1941, στην Παλαιοκώμη Σερρών, από τους φασίστες Βούλγαρους κατακτητές.

-- Οι ΤΟ Α' Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν ιστορικό περίπατο με αφορμή τα 78 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας. Σημείο εκκίνησης το Σύνταγμα στις 10 π.μ.

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου πραγματοποιούν εκδήλωση - συζήτηση για την Παιδεία στις 10.30 π.μ. στο 1ο ΚΑΠΗ (Καρδίτσας 5). Θα μιλήσει η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

-- Οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του Κόμματος και το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στις 11 π.μ. στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη της Ηλεκτρικής. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ.

-- Οι ΚΟ Περιστερίου και το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλούν στις 10.30 π.μ. στην εκδήλωση για το Μπλόκο του Λόφου, στην ομώνυμη πλατεία στον Λόφο Αξιωματικών. Θα μιλήσει ο Φίλιππος Φλουσκούνης, μέλος της ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών του ΚΚΕ. Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

-- Εκδήλωση για τη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ κατά των ναζιστικών, γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στις 10 Ιούλη 1943 οργανώνουν η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο μνημείο της Ανω Μυρτιάς στις 11 π.μ.

Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη

-- Οι ΚΟ Αιγάλεω καλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Η σάπια κοινωνία της εκμετάλλευσης γεννά τέρατα. Ολόπλευρη στήριξη στα παιδιά θύματα», στις 7.30 μ.μ. στο Cafe «Πλατεία», στην πλατεία Λέλας Καραγιάννη. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και Χειραφέτηση των Γυναικών.

-- Η ΤΕ Αργολίδας πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση στις 7 μ.μ. στο Αργος, στο Εργατικό Κέντρο (πλατεία Ηφαίστου). Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

-- Η ΤΟ Ξάνθης καλεί σε εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» για το 1922, στις 7 μ.μ. στην Καπναποθήκη «Π».

Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη

Σε εκδήλωση - συζήτηση καλούν οι Οργανώσεις Κολωνού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο καφεμεζεδοπωλείο «Πλάτων» (Πλάτωνος και Τριπόλεως 61) στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ