Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αντιπροσωπεία Αμερικανών μεσιτών ενημερώθηκε για «φιλέτα»

Αμερικανοί μεσίτες και εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων από το Σικάγο των ΗΠΑ βρίσκονται από τις αρχές της βδομάδας στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσουν «ευκαιρίες» στον χώρο του real estate.

Πρώτος σταθμός των μεσιτών ήταν η Αλεξανδρούπολη, ενώ κατά τη διάρκεια της 8ήμερης περιοδείας τους στην Ελλάδα θα επισκεφτούν την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάργα, την Πάτρα, το Αίγιο, την Κόρινθο και την Αθήνα.

Στην Αλεξανδρούπολη οι Αμερικανοί μεσίτες επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Εβρου και το δημαρχείο της πόλης, όπου παρακολούθησαν παρουσιάσεις από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΑ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών Εβρου Χρήστο Γιορδαμλή και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Επίσης, στους μεσίτες μίλησε και ο Αντρέ Κάμερον, επικεφαλής των δυνάμεων επιμελητείας και μεταφορών του Αμερικανικού Στρατού στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη «δυναμική» της πόλης και την «στενή» όπως την χαρακτήρισε σχέση του αμερικανικού στρατού με αυτήν.

Εμείς σε παγωμένα, πανάκριβα σπίτια για να έρθουν οι επενδυτές

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι εμείς σε σκηνές και σε παγωμένα σπίτια για να έρθουν οι επενδυτές!»

Η ανακοίνωση σχολιάζει τους «πανηγυρισμούς» της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη των Αμερικάνων μεσιτών, τονίζοντας: «Αλήθεια είναι για πανηγύρια το γεγονός ότι για να νοικιάσει μια λαϊκή οικογένεια στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ένα διαμέρισμα πρέπει να δώσει έναν ολόκληρο βασικό μισθό; Ενας φοιτητής να δίνει πάνω από 350 ευρώ για μια γκαρσονιέρα; Και όλα αυτά χωρίς τα έξοδα για ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο / ίντερνετ, νερό;

Κανένα νέο ζευγάρι που προσπαθεί να στεγάσει την οικογένειά του δεν πανηγυρίζει με τις τιμές στα νεόδμητα να φτάνουν τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό».

Παράλληλα, η ΤΕ Εβρου σημειώνει πως τα «πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν ξανά στα νύχια των τραπεζών, μέσω του δανεισμού, με κερδισμένους τις τράπεζες που θα εισπράττουν τις δόσεις των δανείων και θα απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και τους κατασκευαστικούς ομίλους» και καλεί τον λαό να αγωνιστεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για:

- Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων

- Μέτρα επιδότησης της φοιτητικής στέγης ουσιαστικά και όχι ψίχουλα

- Κανένα σπίτι στο κρύο και στο σκοτάδι

- Κάλυψη της στέγης και των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους.

- Ολοκληρωμένο στεγαστικό σχεδιασμό με στόχο την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών, επανασύσταση του ΟΕΚ και ενίσχυση του αποκλειστικά κρατικού κατασκευαστικού προγράμματος.

- Αξιοποίηση των αποθεματικών του πρώην ΟΕΚ και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι στα «δόντια» των λίγων.

- Ατοκα δάνεια στους δικαιούχους εργαζόμενους και ανέργους, στα νέα ζευγάρια, για απόκτηση, αποπεράτωση, συντήρηση και επισκευή κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ