Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Κινητοποίηση σήμερα στις 7 μ.μ. στην Αγορά, με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush»

Κινητοποίηση σήμερα στις 7 μ.μ. στην Αγορά διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος και φοιτητικοί σύλλογοι, με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush» στη Σούδα, στην προβλήτα Κ-14 και την παραμονή του έως τις 10 Οκτώβρη.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης και καλεί τους εργαζόμενους, τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία στην αγωνιστική «υποδοχή».

Στο κάλεσμά της μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία εμπλέκει τον λαό μας σε κινδύνους, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι λένε καθαρά ότι οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ στη χώρα μας αποτελούν στόχο. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη θάλασσα της Αδριατικής, στο Αιγαίο, σε όλη τη Μεσόγειο, μαζί με τα κρουαζιερόπλοια της τουριστικής ανάπτυξης αρμενίζουν και στρατιωτικά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ όπως το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο. Το USS "George H.W. Bush" είναι το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο που χάρις στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, αποκτά την ικανότητα για αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό! Εχει αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας, με επιχειρήσεις των αεροσκαφών του στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.200 άτομα πλήρωμα και περίπου ακόμη 2.500 για την αεροπορία. Μεταφέρει δε 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η παρουσία του εδώ δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαίων διαστάσεων "πρόβα πολέμου"».

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να δοθεί μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αγορά για:

-- Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

-- Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα και παντού στη χώρα.

-- Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική ή άλλη πολιτική υποδομή της χώρας μας για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κατά άλλων λαών.

-- Να επιστρέψουν τώρα και να μη σταλούν άλλα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

-- Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον λαό μας.

-- Ο ελληνικός λαός να μη δεχθεί η χώρα μας να μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα κατά άλλων λαών!

-- Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ