Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και πολεμάμε το σύστημα που τους γεννά

Αύριο η συγκέντρωση από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς στο Εφετείο Αθήνας, όπου θα καταθέσει η Μ. Φύσσα

Αύριο Παρασκευή καταθέτει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο καλούν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Οι εργατογειτονιές του Πειραιά, γέννημα - θρέμμα των οποίων ήταν και ο Παύλος, έχουν αποδείξει ότι σε αυτά τα χώματα φασίστες δεν χωράνε. Το σύνθημα που φώναξαν οι εργαζόμενοι και ο λαός του Πειραιά, "Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας", στο συλλαλητήριο που έγινε στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου, ηχεί ακόμη!», τονίζει και προσθέτει: «Ο εργαζόμενος λαός είναι αυτός που θα στείλει τους φασίστες πίσω στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν: «Στεκόμαστε δίπλα στην Μάγδα Φύσσα, που καταθέτει στο Εφετείο ενάντια στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής (...)

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, στα φασιστοειδή τους και στις αστικές πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, απαιτώντας: Οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή.

Οπως και πριν από δύο χρόνια, έτσι και τώρα δίνουμε όλοι δυναμικό "παρών" στο Εφετείο Αθηνών, δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε, υψώνουμε τείχος στους φασίστες και πολεμάμε το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους προστατεύει».

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. «Απαιτούμε: Οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή. Χτίζουμε καθημερινό μέτωπο στον φασισμό, με όποια προβιά κι αν εμφανίζεται».

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, στη νεολαία, στους συνταξιούχους να βρεθούν μαζικά έξω από το Εφετείο απευθύνουν επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Τις γυναίκες της βιοπάλης, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις νέες μητέρες, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Επιπλέον, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλούν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού, Πληροφορικής, Τουρκικών Σπουδών και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Γεωπονικού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ.

Κάλεσμα στους μαθητές τις επόμενες μέρες και ειδικά αύριο να εκφράσουν την καταδίκη τους στον φασισμό με όλους τους τρόπους, σε όλα τα σχολεία, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας αύριο από την αρχή της βάρδιας έως τις 11 π.μ. και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Αντιφασιστική συναυλία στο ΑΠΘ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ πραγματοποιούν αύριο αντιφασιστική συναυλία με σύνθημα «Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!», η οποία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στο κυλικείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ. Συμμετέχουν «Το Σφάλμα» και άλλοι καλλιτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ