Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα της Εκπαίδευσης

Περιοδεία του Ν. Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, στην Γκράβα

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας επισκέφτηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, προκειμένου να συζητήσει με εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε στο 40ό ΓΕΛ Αθηνών και σε 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και για τη συνολική κατάσταση στις λαϊκές οικογένειες, η οποία αφορά τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Ακόμα, έγινε αναφορά στα κενά στους εκπαιδευτικούς, στο ωρολόγιο πρόγραμμα που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα, στη θέρμανση, στο κτιριακό και στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, μερικά μόνο από τα θέματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην περιμένουν κανέναν σωτήρα, καμία εναλλαγή κυβέρνησης για να τους λύσει τα προβλήματα. Επαναφέροντας την πείρα του κλάδου από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του 2021 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοέμβρη προκειμένου να μπει εμπόδιο στις κυβερνητικές πολιτικές που ενισχύουν τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου, υποχρεώνοντας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να χώνουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αλλωστε, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, «όπως και η ίδια η ζωή έχει δείξει, μόνο με τους αγώνες μπορούμε να δημιουργήσουμε δυναμική διεκδίκησης και αναχαίτισης της κάθε επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ