Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Συνάντηση του Ν. Αμπατιέλου με τον πρέσβη της Κούβας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, είχε χτες το πρωί ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Αμπατιέλος, σε αυτήν την πρώτη συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, καταδίκασε τον πολύχρονο, εγκληματικό και απαράδεκτο αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα οι ΗΠΑ και επιβεβαίωσε τη σταθερή, διαχρονική, διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον λαό της Κούβας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στην Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της χώρας.

Ο Α. Φ. Ερνάντες ευχαρίστησε θερμά για την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Κούβα, την απάντηση του κουβανικού λαού στις πιέσεις και τις προβοκατόρικες αντεπαναστατικές ενέργειες που ενορχηστρώνουν στο Νησί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, καθώς και για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα προετοιμασίας της συμμετοχής της αντιπροσωπείας της πρεσβείας της Κούβας στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, από σήμερα και μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Ο πρέσβης της Κούβας θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19.00, στον χώρο της Διεθνούπολης, με τίτλο «Η Κούβα δεν είναι μόνη της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ