Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιχμές Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις

Αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων περιελάμβανε η χτεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γ. Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα».

Και πρόσθεσε: «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο (...) Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου». Παρέμβαση που επιβεβαιώνει ότι το θέμα των υποκλοπών αποτελεί καταλύτη ευρύτερων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα, στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα.

Αναφορά έκανε και στις διεθνείς εξελίξεις, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία» και χαρακτήρισε «αποκαρδιωτική» την «εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις», σχολίασε.

Τόνισε, εξάλλου, ότι «για τη χώρα μας η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, γιατί αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη. Αψηφώντας κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo και να επιβάλει την ηγεμονία της, δυστυχώς άλλοτε με την σύμπραξη και άλλοτε με την ανοχή ή επιτήδεια ουδετερότητα των βασικών πρωταγωνιστών της διεθνούς ζωής», όπως είπε, αφήνοντας μια αιχμή για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και άλλα κέντρα.

Χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση απηύθυνε και η βουλευτής και πρώην υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας για τη «σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη» απέναντι στις «νέες προκλήσεις» «με επίκεντρο τον άνθρωπο», όπως είπε, «προστατεύοντας» ταυτόχρονα τους «θεσμούς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση Καραμανλή με ...κριτική διάθεση(2022-06-02 00:00:00.0)
Σε διεθνή φόρα με τα διαπιστευτήρια ανά χείρας(2013-01-10 00:00:00.0)
Εμφανίζεται εγγυητής της «διαφάνειας»!(2010-05-27 00:00:00.0)
Προκαλεί η κυβέρνηση(2005-09-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-01-20 00:00:00.0)
Υπό εργατική περιφρούρηση(1999-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ