Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσίευμα του «Spiegel» για «απολυταρχία» στην Ελλάδα

Με νέο δημοσίευμα, με τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία», επανέρχεται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΝΔ και στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά.

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής που εξυγιαίνει την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο σαν μονάρχης. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει», σημειώνει το περιοδικό.

Το «Spiegel» κάνει λόγο για «αμέτρητες παραβιάσεις δικαίου που διέπραξαν Ελληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του» Κυρ. Μητσοτάκη, για «βίαιες απελάσεις χιλιάδων προσφύγων στην Τουρκία τα τελευταία δυο χρόνια» και διώξεις υπαλλήλων «ανθρωπιστικών οργανώσεων ως λαθρέμπορων». Ενώ αναφέρει πως «ο δημοσιογράφος του "Spiegel", Γιώργος Χρηστίδης, δυσφημίστηκε ως Τούρκος πράκτορας στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά ΜΜΕ, επειδή ήρθε σε επαφή με τους γονείς της 5χρονης από τη Συρία που πέθανε στον Εβρο».

Το δημοσίευμα σημειώνει εξάλλου πως «η Ελλάδα μετατράπηκε υπό την ηγεσία Μητσοτάκη σε κράτος παρακολούθησης» και πως η πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη «προς τον αυταρχισμό» «δεν φαίνεται να έχει ενοχλήσει κανέναν μέχρι στιγμής σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ