Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Τρόφιμα - Ποτά και PDS

Οι συλλογικές διαδικασίες με στόχο την αγωνιστική διεκδίκηση, καθοριστικό στοιχείο της επιτυχίας τους

Τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε Τρόφιμα - Ποτά και PDS χαιρετίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!».

Οπως αναφέρει: «Η επιτυχία των απεργιών στηρίχθηκε στη μαζική, συλλογική συζήτηση και στις αντίστοιχες συνελεύσεις των ίδιων των εργαζομένων, που οι ίδιοι αποφάσισαν και πήραν πάνω τους την ευθύνη, μαζί με τα σωματεία τους, για απεργιακή διεκδίκηση και σύγκρουση με την εργοδοσία. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχεία που έστειλε "αδιάβαστους" τους διάφορους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αλλά και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ασφαλιτών τόσο σε βιομηχανίες Τροφίμων όσο και στην απεργία στην PDS. Αντίστοιχες τακτικές εφαρμόστηκαν και μια μέρα πριν, στις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με την εμφάνιση της "ξενοδοχειακής αστυνομίας".

Λεφτά για γιατρούς και δασκάλους η κυβέρνηση μπορεί να μη βρίσκει, αλλά λεφτόδεντρα υπάρχουν για περιπολικά και ασφαλίτες που θα τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Μάταιος ο κόπος τους.

Οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες και οι διεκδικήσεις, καθημερινά και με μαζικά χαρακτηριστικά, πραγματοποιούνται κάτω από το αυξανόμενο κόστος ζωής, την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς. Προκαλούνται από την επιθετικότητα και την ασυδοσία των εργοδοτών, που ξεζουμίζουν μέχρις εσχάτως τους εργαζόμενους.

Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, με την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητα που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεών μας, από τη δύναμη των συλλογικών μας διαδικασιών, από την πίστη στη δύναμη των εργαζομένων, που μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία και τα εμπόδια εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση γιατί δεν επιβιώνουμε με τα «καλάθια» και τα «ψίχουλα»(2022-11-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και πορεία με διπλό μήνυμα(2018-01-13 00:00:00.0)
Μπαράζ διώξεων κατά συνδικαλιστών(2013-09-21 00:00:00.0)
Σήμερα δίωρη στάση εργασίας(2013-04-10 00:00:00.0)
Ανεξίτηλη η σφραγίδα του ΠΑΜΕ(2006-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ