Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Τη Δευτέρα η διαμαρτυρία στο υπουργείο Ανάπτυξης

Στις 10.30 π.μ. το αγωνιστικό ραντεβού για άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Ανάπτυξης, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), απαιτώντας άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων και η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ), ενώ ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής παίρνουν και άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.

«Αρνούμαστε να πληρώσουμε τη νέα κρίση, αρκετά ματώσαμε!», τονίζει η ΟΒΣΑ. Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της επισημαίνει τις θηριώδεις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες. Ολα τα παραπάνω έχουν δραματικό αντίκτυπο, όπως εξηγεί, στη μείωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες «είμαστε φορτωμένοι με χρέη που προέρχονται από τη δεκαετή κρίση, την πανδημία και τώρα την ακρίβεια».

Οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν: Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων στο μέτρο επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης. Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων, καθώς και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην Ενέργεια (ΦΠΑ, ΕΦΚ). Αμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων, που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ