Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ PDS
Δεν υποχωρούν, συνεχίζουν με νέα απεργία τη Δευτέρα

Μεγάλη συμμετοχή και στη χτεσινή απεργία ενάντια στις απολύσεις και για τη διεκδίκηση επιχειρησιακής ΣΣΕ

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην «PD Solutions» (θυγατρική της Πειραιώς, τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Ελλάδα). Στηριγμένοι στο σωματείο τους, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, απήργησαν χτες με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής, ενώ μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 Ιούλη.

Διεκδικούν να ανακληθούν οι δέκα απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία και να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Η χτεσινή απεργία άλλωστε ήταν συνέχεια της στάσης εργασίας που είχαν κάνει την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι στην PDS απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι, από τους οποίους το 80% - 90% «ενοικιάζονται» από άλλες εταιρείες.

Η αταλάντευτη στάση των εργαζομένων έχει τσακίσει τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους φοβίσει: Μέχρι τώρα έχει καλέσει την αστυνομία στη στάση απεργίας, ασφαλίτες στη χτεσινή απεργία και έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να επιβληθεί πρόστιμο στο Σωματείο 2.000 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας! Ομως οι εργαζόμενοι, όλοι νέοι σε ηλικία, αντί να «λουφάξουν» πείσμωσαν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, κάτι που αποτυπώθηκε και στη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευσή τους.

Μέλη της Σωματειακής Επιτροπής τόνισαν ότι οι απολύσεις και η εντατικοποίηση της εργασίας εντάσσονται στις γενικότερες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ότι «δεν έχει σημασία αν είσαι καλός, για την εργοδοσία έχει σημασία ο ανταγωνισμός. Την ώρα που ο όμιλος Πειραιώς κάνει τζίρο δισεκατομμυρίων, εμείς ζούμε με την αγωνία αν θα έχουμε αύριο δουλειά». Η Ε. Χαλιού, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η στάση της εργοδοσίας έδειξε τι πραγματικά εννοεί όταν λέει «όλοι είμαστε μια οικογένεια» και την ίδια στιγμή καλεί την αστυνομία και πάει το Σωματείο στα δικαστήρια. Ο,τι και να κάνει, όμως «καμία αγωγή και καμία αστυνομία δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το Σωματείο!».

«Δεν είμαστε μια σύμβαση που έληξε!»

Η Κατερίνα, μία από τις απολυμένες, ξεκίνησε λέγοντας: «Ημουν αφελής που πίστευα ότι πιέζοντας τον εαυτό μου για να κάνω καλά τη δουλειά, την έχω εξασφαλίσει. Μας έλεγαν "αν είσαι καλή στη δουλειά σου θα γίνεις αορίστου". Μας έχουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τη μέρα που φτάνει η λήξη της δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ομως εμείς δεν είμαστε μια σύμβαση που έληξε, είμαστε άνθρωποι». Η Βάσια, κι αυτή απολυμένη, είπε ότι «για την εργοδοσία δεν μετράει τίποτα άλλο παρά μόνο το κέρδος, που το βγάζουν από τη δική μας πλάτη, από το δικό μας άγχος!». Για το καθεστώς τηλεργασίας, στο οποίο βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι, τόνισε πως η εργοδοσία επιδιώκει μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι να μένουν χώρια, να μην μπορούν να ενημερώνονται.

Στη Γενική Συνέλευση μίλησαν, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), η Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Mellon», και εκπρόσωπος από το επιχειρησιακό σωματείο της «Tasty». Ακόμα, με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη στήριξή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στη «First Data», τα περισσότερα επιχειρησιακά σωματεία στην Τράπεζα Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας κ.ά., ενώ χτες το πρωί το «παρών» έδωσε ο Γ. Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ