Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Κάλεσμα έντασης της πάλης απέναντι στο έγκλημα και στις προσπάθειες διάσπασης

Να γίνει ο αγώνας ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και στον μαρασμό ολόκληρης της περιοχής υπόθεση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, καλούν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας» στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στα σχέδια της κυβέρνησης.

Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρει η «Αγωνιστική Ενότητα», οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΕΝΩΣΥ «απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα» ακόμα και την πρόταση για διεξαγωγή πλατιάς σύσκεψης με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων. Μιας σύσκεψης όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, από κοινού και συλλογικά, και έχοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων ολόκληρης της χώρας, να οργανώσουν το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τις επιπτώσεις των εγκληματικών κυβερνητικών σχεδιασμών. Εφτασαν δε οι εν λόγω συνδικαλιστές στο σημείο «να δηλώσουν ότι δεν θέλουν ούτε και θα συμμετέχουν σε κοινές συναντήσεις και δράσεις με τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ», αλλά και να αποχωρήσουν πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

«Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μας ως εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών και της κυβέρνησης, σε βάρος των εργαζομένων. Τα κομματικά παιχνίδια με το μεροκάματο, τον μόχθο μας, τα σπίτια και τον τόπο μας δεν θα περάσουν», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα», δηλώνοντας ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να παρθούν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, μεταξύ τους και πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συλλόγων και φορέων το επόμενο διάστημα, ώστε να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας ο αγώνας ενάντια στο έγκλημα και στον μαρασμό της περιοχής.

Υπογραμμίζουν ότι η τροπολογία - έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή οδηγεί στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους στην ανεργία, και προσθέτουν:

«Οι μάσκες έπεσαν για τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας. Τα μεγάλα λόγια, "ή όλοι ή κανένας", "το αίμα των νεκρών μας οδηγός" κ.ά., σαν καπνός τα πήρε ο άνεμος. Τώρα θέλουν να πορευτούμε με διαλυμένο σωματείο, που δεν θα παίρνει αποφάσεις, όπου οι εργαζόμενοι θα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και θα διευκολύνουν την κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να διαφυλάξουν την ενότητά τους και τη συσπείρωση στο Σωματείο, ώστε να μην επιτρέψουν τη διάσπαση και την προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της κυβέρνησης.

«Στις διαλυτικές μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της κυβέρνησης και στην υπονόμευση του αγώνα, τέλος θα βάλει η νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα», σημειώνουν και καταλήγουν:

«Με επαγρύπνηση, ενότητα μεταξύ μας και απομονώνοντας τις διασπαστικές δυνάμεις, οργανώνουμε την αντίστασή μας στις συνέπειες που θα έχει η απόλυσή μας από τη ΛΑΡΚΟ. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη. Και μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ