Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απαιτεί μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των υγειονομικών

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και τη νομική κάλυψη των υγειονομικών που δέχονται επίθεση στον χώρο εργασίας τους διεκδίκησαν χτες οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, πραγματοποιώντας με πρωτοβουλία του Σωματείου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά προπηλακισμών, επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους», καταγγέλλει το Σωματείο. Θυμίζει πως παρότι έγκαιρα και επανειλημμένα έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ «Θριάσιο»), δεν έχει κινηθεί καμία νομική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις σε βάρος υγειονομικών, με μοναδική εξαίρεση τον εμπλεκόμενο στις επιθέσεις στις 24 Ιούνη 2022 και 24 Δεκέμβρη 2021.

«Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους», τονίζει το Σωματείο, που κάτω από την πίεσή του η διοίκηση δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα να κινούνται άμεσα οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών.

Παράλληλα, το Σωματείο απαιτεί να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων και να ανακληθεί η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία, οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Προπηλακισμοί και στο «Αττικόν»

Προπηλακισμό εργαζομένων και στο «Αττικόν» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά βίας όλο και πληθαίνουν, και στο δικό μας και σε άλλα νοσοκομεία. Εχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας».

Το Σωματείο σημειώνει ότι κυβερνήσεις, διοίκηση και αστυνομία δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στην προστασία και υποστήριξη των εργαζομένων υγειονομικών, και της ίδιας της περιουσίας του δημόσιου νοσοκομείου. Είτε επιλέγουν την τακτική των ίσων αποστάσεων («βρείτε τα μεταξύ σας») είτε τηρούν σιγήν ιχθύος είτε σφυρίζουν αδιάφορα. Οι υγειονομικοί βγαίνουν κατηγορούμενοι και θύτες από πάνω (τους περνάνε ακόμα και χειροπέδες).

Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας στο ΠαΓΝΗ

Με προειδοποιητική στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας «υποδέχεται» το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη.

Το Σωματείο αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, άρση των αναστολών εργασίας, ενίσχυση της ΠΦΥ, ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Επίσης ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στo κλείσιμο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου(2023-10-11 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση για την Υγεία του λαού(2023-07-14 00:00:00.0)
Μαζική διαδήλωση για την Υγεία(2023-01-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας(2020-07-15 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων(2020-07-14 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης από εργαζόμενους στα νοσοκομεία(2020-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ