Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Παρατάσεις σε ρυθμίσεις που έχουν οδηγήσει στη σημερινή αθλιότητα

Μετακινήσεις, ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, συνέχεια των αναστολών και συνολικά όλο το μείγμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού, που θρηνεί μόνο από την πανδημία πάνω από 30.000 νεκρούς και βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναζωπύρωσή της, περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χτες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας», ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, για να καλύψει το «έγκλημα» κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, επανέλαβε ότι «όλα βαίνουν καλώς», η κυβέρνηση «παρακολουθεί» την εξέλιξη της πανδημίας και για να μην ενοχληθούν οι επιχειρηματίες της κρουαζιέρας και του τουρισμού, παρέπεμψε για όποια τυχόν μέτρα από τον Σεπτέμβρη, καθώς «αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες»!

Αναφέρθηκε εκ νέου στις προσλήψεις που όλα τα χρόνια της πανδημίας έχουν γίνει «μαγική εικόνα» και εμφάνισε ως επίτευγμα τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως τον προσωπικό γιατρό, που τον παρουσίασε ως το φάρμακο διά «πάσα νόσο». Ενώ, δεν παρέλειψε και αυτήν τη φορά να αναφερθεί στην προσφορά του ιδιωτικού τομέα, τον οποίο άλλωστε ανταμείβει πλουσιοπάροχα και με αυτό το νομοσχέδιο για τις ...«υπηρεσίες» του κατά την πανδημία, αφού προβλέπεται «η αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας». Μάλιστα, τα ποσά της υποτίθεται επίταξης, που σημειωτέον είναι ακατάσχετα αφορολόγητα κ.ο.κ. σύμφωνα με τη σχετική (για το νομοσχέδιο) έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «δεν δύναται να προσδιοριστούν».

Συνεχίζεται κανονικά το «έγκλημα»

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης καταψήφισε το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας ότι εντάσσεται «στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και αποτελεί κοροϊδία για ασθενείς και υγειονομικούς».

Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο παρατείνει ρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι ο τίτλος για επείγουσες ρυθμίσεις για την πανδημία είναι μία ακόμα πατέντα της κυβέρνησης, για να πείσει ότι πριν την πανδημία όλα ήταν καλά.

Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αυτά τα χάλια τα νοσοκομεία και όλες τις δομές Υγείας, για να ενισχύσει τον εξαναγκασμό των ασθενών να απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές. Δηλαδή, αυτό που ζουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, είναι η στρατηγική της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, «με την οποία συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα και που προβλέπει ένα βασικό πακέτο να δίνεται δωρεάν και τα υπόλοιπα επί πληρωμή για τον ασθενή», για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απηύθυνε το κάλεσμα να δυναμώσει ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, επικουρικών με μπλοκάκι, εργολαβικών, με ατομικές συμβάσεις και άλλα, αύξηση του αριθμού εισαγωγής των εισακτέων στις ιατρικές σχολές, ώστε να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα η αυξημένη ανάγκη στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας με ανάλογο σχεδιασμό στην κατανομή των ειδικοτήτων, για κρατικό δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ