Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση και πορεία με διπλό μήνυμα

Οι ταξικές δυνάμεις ανάρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο την Πέμπτη
Οι ταξικές δυνάμεις ανάρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο την Πέμπτη
Στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Παρασκευής δόθηκε με επιτυχία η μάχη της απεργίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως τα εργοτάξια του Μετρό που νέκρωσαν, ενώ εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και χάρτου στη Σίνδο, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Χιλιάδες εργαζόμενοι, παρά τη βροχή, έδωσαν μαχητικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

Η πορεία στάθηκε αρχικά έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στην πύλη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε και ολοκληρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Εκεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΘ, καταγγέλλοντας τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατονόμασαν τους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές ως τους πρώτους υπονομευτές των εργατικών αγώνων και οργανωτές των απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Στην είσοδο του κτιρίου έγραψαν συνθήματα όπως «Εξω τα τσιράκια της εργοδοσίας από τα σωματεία», ενώ ανέδειξαν τον πραγματικό ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησής του, μετονομάζοντας το ΕΚΘ σε «Εργοδοτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης». Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15/1, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ξεσκέπασαν τον ασφαλίτη

Η πορεία στη Θεσαλονίκη
Η πορεία στη Θεσαλονίκη
Στη διάρκεια της κινητοποίησης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν συνεχίζει μόνο την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων, αλλά διατηρεί σε πλήρη εγρήγορση και το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας. Απόδειξη ότι την Παρασκευή, η περιφρούρηση εντόπισε και έβγαλε έξω από την πορεία έναν ασφαλίτη που βρισκόταν εκεί σε διατεταγμένη υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org