Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στον Πειραιά η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε με επιτυχία και κανένα καράβι δεν έλυσε κάβο. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία έκαναν πρόταση για συνέχιση της απεργίας για ένα ακόμα 24ωρο, αλλά την απέρριψαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ. Στις 12 το μεσημέρι έγινε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραΐσκάκη, όπου μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Ακης Αντωνίου από το χώρο του Μετάλλου και ο Βασίλης Βατίστας από τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Γιάννενα νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη περιφρούρησης στις τράπεζες, ενώ έγινε συγκέντρωση έξω από κατάστημα των «Market In», όπου εδώ και μήνες δίνεται ένα παλικαρίσιος αγώνας για την επιστροφή εργαζομένων στη δουλειά. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ. Βλάχος από την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» και η Κ. Πάνου από τους φοιτητικούς συλλόγους. Την κεντρική ομιλία έκανε η Αλίκη Γιώτη, εργάτρια στην εταιρεία «ΠΙΝΔΟΣ» και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ακολούθησε πορεία με μεγάλη συμμετοχή συνδικάτων.

Στο Ηράκλειο στις 5 το πρωί έγινε εξόρμηση στο εργοστάσιο «ΣΑΒΟΪΔΑΚΗ», ενώ οι οικοδόμοι περιφρούρησαν την απεργία στο μεγαλύτερο εργοτάξιο του νομού στη Χερσόνησο. Στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, όπου αναρτήθηκε γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο κτίριο της Περιφέρειας. Στα Χανιά έγινε συμβολική κατάληψη στην Εφορία από συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παρά τον βροχερό καιρό, μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), όπου συμμετείχαν και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Θοδ. Αναπλιώτης, Β' αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αθλιότητες εργοδοτών της περιοχής, που ζητούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και μέρος του μισθού.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Επεσήμανε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο πλήττουν και τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη Γενάρη. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Στην Πάτρα δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αναρτήθηκε πανό του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη της Αποκεντρωμένης, ενώ έγινε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας. Συγκέντρωση έγινε επίσης στην Καλαμάτα, αλλά και στο Λαύριο, όπου μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Συρίγος Βάλσαμος, και ακολούθησε πορεία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στη Νάουσα, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, μαζί με τους εργαζόμενους διαδήλωσαν και οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας». Στην Καβάλα, έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των Οικοδόμων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης στα Γρεβενά και τις Σέρρες, ενώ μαζική εξόρμηση έγινε το πρωί στη ΒΙΠΕ του Κιλκίς.

  • Πολλές ακόμα απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org