Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετά μουσικής στο... «υπουργείο Πλειστηριασμών, Φοροληστείας και Χαρατσιών»

Με μια πρωτότυπη και ευρηματική διαμαρτυρία... μετά μουσικής στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι παρεμβάσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο του υπουργείου, με συνθήματα καταδίκης της επίθεσης στο απεργιακό δικαίωμα και στη λαϊκή κατοικία.

Τα σωματεία μετονόμασαν το υπουργείο, με ταμπέλα που κόλλησαν στην είσοδό του, σε «υπουργείο Πλειστηριασμών, Φοροληστείας και Χαρατσιών», ενώ άνοιξαν πανό που έγραφε: «Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα στην απεργία. Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Απαγόρευση των πλειστηριασμών».

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο χώρο της κινητοποίησης και τις απώθησαν με αποδοκιμασίες στην αντίθετη πλευρά του κτιρίου.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε μετά μουσικής, με τραγούδια και στίχους ειδικά προσαρμοσμένους και... «αφιερωμένους» στην κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Καλλιτέχνες, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, με στίχους αφιερωμένους σε καθέναν από τους «πρωταγωνιστές» της σφαγής του λαού.

«Κρίμα τα νιάτα», τραγούδησαν για την υπουργό Εργασίας, στέλνοντάς της το μήνυμα: «Οι εργοδότες ζητάν κι άλλα κέρδη και σε 'χουν βάλει μπροστά, κάνε πέρα τα μέτρα θα τα σαρώσει η εργατιά».

«Εγώ δεν παύω ν' απεργώ, γιατί 'μαι φτωχαδάκι, κι ο ΣΥΡΙΖΑ με ακουμπά στης δίκης το σκαμνάκι», τραγούδησαν στο σκοπό του τραγουδιού «Λαός και Κολωνάκι», καλώντας τους εργαζόμενους μέσα από την οργάνωση στα σωματεία τους «τους νόμους των αφεντικών να κάνουν όλους πέρα».

Στους ρυθμούς του «Λευτέρη» τα έψαλαν και στον υπουργό Οικονομικών: «Ευκλείδη, Ευκλείδη, Ευκλείδη, μήπως μπορέσεις να μου δώσεις αντικλείδι, στο σπίτι σου να έρθω που 'ναι φίνο, γιατί εγώ δεν έχω πού να μείνω, η Τράπεζα μου πήρε το σπιτάκι, Ευκλείδη μου για φέρε το κλειδάκι». Αλλά και στον πρωθυπουργό, διαμηνύοντάς του «κι αν πεις ακόμα όποιο ποίημα θέλεις, ανάπτυξη για μένα δε θα φέρεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ