Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών μέσα στα δικαστήρια

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς, μάρτυρες κατηγορίας αλλά και σε υπηρεσία, οι 8 αγωνιστές απεργοί που ήταν να δικαστούν την Τετάρτη, με ανυπόστατες κατηγορίες, για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Θυμίζουμε ότι το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σημειώθηκε αφού ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για τις 21/3/2023, την ώρα που οι 8 αγωνιστές έβγαιναν από την αίθουσα. Τότε οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με απρόκλητο και τραμπούκικο τρόπο στα στελέχη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να σκίσουν τα ρούχα ενός απ' αυτούς, του Γρηγόρη Κλιγκόπουλου, μέλους της ΚΕ του Κόμματος.

Οι 8 αγωνιστές απεργοί είχαν συλληφθεί στις 6 Απρίλη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, επειδή προσέγγισαν τα ΝΑΤΟικά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο λιμάνι και εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home». Διώκονται με τις ανυπόστατες κατηγορίες της απείθειας, της ελευθέρωσης φυλακισμένου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Τα σωματεία και οι φορείς καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διωκόμενοι απεργοί και σημειώνουν: «Αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία αφορμή, επιτέθηκαν στους 8 εργαζόμενους καθώς έβγαιναν από την αίθουσα των δικαστηρίων, σκίζοντας το πουκάμισο ενός απ' αυτούς. Την ίδια ώρα οι φασίστες κάθε είδους συμμορίας μπαινοβγαίνουν κουστουμαρισμένοι στα δικαστήρια!

Συνεχίζεται η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον δεν δέχεται η χώρα του να σέρνεται στον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε, δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον των συναδέλφων μας. Εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες».

Το κείμενο υπογράφουν μέχρι στιγμής:

Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζόμενων Ειδικής Αγωγής, ΣΕΤΕΠΕ, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Γεωπονίας, Δασολογίας, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, ΜΜΕ, ΣΟΦΕΘ, Ιστορικού, Ψυχολογίας, Γαλλικού.

Οι Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης: Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Γυναικών Ε' Δημοτικού Διαμερίσματος, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας, Ομάδα Γυναικών Ανω Πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν ψυχρώ πυροβολισμός από αστυνομικό σε 16χρονο για 20 ευρώ!(2022-12-06 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών στους αγωνιστές μέσα στα δικαστήρια!(2022-06-16 00:00:00.0)
Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι απεργοί διαδηλωτές ενάντια στην εμπλοκή(2022-06-15 00:00:00.0)
Ο λαός θα απαντήσει στον αυταρχισμό και στην καταστολή που συνοδεύουν την πολιτική της εμπλοκής(2022-04-08 00:00:00.0)
Οργιο καταστολής για να περάσει η πολιτική της εμπλοκής στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια(2022-04-07 00:00:00.0)
Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση(2021-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ