Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Οι συνένοχοι στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης παριστάνουν τους σωτήρες

Εκδήλωση της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου για την «πράσινη μετάβαση» και τον ενεργειακό πόλεμο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες στην Πτολεμαΐδα η εκδήλωση της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Πράσινη μετάβαση - Ενεργειακός Πόλεμος - κλιματικός νόμος. Κερδισμένοι και χαμένοι».

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις που αφορούσαν ζητήματα όπως η ισορροπημένη αξιοποίηση των πηγών Ενέργειας στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής κοινωνίας, τις θέσεις των κομμάτων «πράσινων» και «οικολόγων» σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το δίλημμα μεταξύ «βίαιης» και «ομαλής» απολιγνιτοποίησης και «πράσινης μετάβασης».

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε πως οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποκαλύπτουν όλους τους πολιτικούς συνένοχους στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης, το οποίο διαπράττουν σταθερά όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και το πώς αναδείχθηκε μέσα από τη στρατιωτική αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία η υποκριτική στάση των πράσινων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως τα τελευταία, μαζί με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, αποδείχθηκαν «πράσινα γεράκια», οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της συνέχισης του πολέμου με τη Ρωσία.

Επίσης, αναφέρθηκε στους μεγάλους κερδισμένους της πράσινης καπιταλιστικής ανάπτυξης, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και το πώς ο λαός την πληρώνει στην ουσία από την τσέπη του, όπως και τη συνενοχή όλων των αστικών κομμάτων στη διαμόρφωση του «καρτέλ των ΑΠΕ», την απολιγνιτοποίηση, την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα.

Μιλώντας στη συνέχεια για την υπεροχή του σοσιαλισμού και το τι μπορεί να διασφαλίσει στο σήμερα στην Ελλάδα, κατοχυρώνοντας πάνω από όλα ότι τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η υγεία και η ίδια η εργατική δύναμη δεν θα αποτελούν πλέον εμπορεύματα, έκλεισε καλώντας τους εργαζόμενους να επιλέξουν τον δρόμο της πραγματικής σύγκρουσης με τις κατευθύνσεις, τις δεσμεύσεις, τις επιλογές της ΕΕ και της άρχουσας τάξης και όχι τα άσφαιρα πυρά της σοσιαλδημοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, «για να καταδικάσουμε όλους τους συνένοχους για τη σημερινή κατάσταση στην Πτολεμαΐδα και στη Δυτική Μακεδονία».

  • Εκτενέστερα αποσπάσματα από την ομιλία του Μ. Παπαδόπουλου στην εκδήλωση θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ