Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακριβοπληρωμένες από τον λαό οι ψεύτικες υποσχέσεις περί «ανάπτυξης για όλους»

«Η κυβερνητική "κουστωδία" που εμφανίστηκε στην Καλαμάτα, στο συνέδριο - προπαγανδιστική φιέστα για τα δισ. που θα χαριστούν το επόμενο διάστημα στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι εχθρική στις ανάγκες του λαού», σημειώνει η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τη χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νομό.

Καυτηριάζοντας ότι η ΕΕ «αγιοποιήθηκε» σε κάθε πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη, με τα δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν να είναι λεφτά του ελληνικού και των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης, τονίζει ότι πρόκειται για «χρηματοδοτήσεις και εργαλεία που αφορούν τις προτεραιότητες και ιεραρχήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα και την εγγυημένη κερδοφορία τους».

Επισημαίνει ότι ο λαός πληρώνει βαριά για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», την «ψηφιακή μετάβαση» και την ανάπτυξη της κερδοφορίας και των εγγυημένων αποδόσεων και ιδιαίτερα για τις εξαγγελίες έργων στον νομό υπογραμμίζει:

-- «Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης αφορά τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που θα συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθό που δεν φτάνει για το 15θήμερο, με δουλειά 3 μήνες τον χρόνο και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

-- Τον περιβόητο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια θα τον πληρώσει ο λαός της Μεσσηνίας. Θα γίνει με ΣΔΙΤ, χωρίς ακόμα να αποσαφηνίζουν ξεκάθαρα το τι σημαίνει η "αξιοποίησή του" από τον ιδιώτη.

-- Το αντιπλημμυρικό έργο πέριξ του αυτοκινητόδρομου ΜΩΡΕΑ από την Τσακώνα έως την Καλαμάτα, πρόκειται για άλλη μια προίκα προς την κοινοπραξία - πέρα από τα εκατομμύρια εγγυημένης κρατικής ενίσχυσης που παίρνει τακτικά. Είναι αμφίβολο το αν τελικά θωρακίζει από πλημμύρα, ενώ μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνέπειές του θα πληρωθούν απ' τον λαό».

Ενω αναφέρεται στα υποτιθέμενα οφέλη του λαού απ' την ΕΕ, που τονίστηκαν στο συνέδριο που συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και υπουργοί, σημειώνοντας ότι αυτά τα βιώνουν οι αγρότες με το συνεχές ξεκλήρισμά τους, οι αυτοαπασχολούμενοι που ασφυκτιούν κάτω από τα χρέη, οι εργαζόμενοι που το εισόδημά τους εξανεμίζεται.

Τονίζοντας πως ο λαός μπορεί να σωθεί «οργανώνοντας την πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας πραγματικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, παλεύοντας για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ανοίγοντας δρόμο για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του», η Οργάνωση του Κόμματος τον καλεί να μην πιστέψει τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι απ' την ανάπτυξη θα έχουν όλοι κέρδος, εφόσον αυτή είναι «ακριβοπληρωμένη» για τα λαϊκά στρώματα «τόσο από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των επίδοξων συνεχιστών της, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή οποιουδήποτε άλλου σχήματος συνεργασίας καταλήξει. Είναι επιβεβαιωμένη η κοινή στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ