Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Συστάσεις προς τους πολίτες να εφοδιαστούν με προμήθειες τροφίμων!

Αίσθηση προκαλεί η προτροπή της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ προς τους Γερμανούς να «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά, σε μια συγκυρία όπου μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σε συνέντευξή της η υπουργός τόνισε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα», ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές», είπε η Σοσιαλδημοκράτης υπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φέζερ αναφέρθηκε σε μία λίστα που δημοσίευσε η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, η οποία παρουσιάζει ένα παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων και νερού που θα πρέπει να επαρκούν για τουλάχιστον 10 μέρες.

Συνέστησε, ωστόσο, η διαδικασία να γίνει σταδιακά και χωρίς πανικό...

Επίσης ανέφερε πως είναι χρήσιμο να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού έκτακτης ανάγκης στο σπίτι, στην περίπτωση που το ρεύμα διακοπεί για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός έκανε γνωστό πως γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας, δήλωση που έρχεται με φόντο τη βαθύτερη στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Και υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι συστάσεις της υπουργού, οι (αντιπολιτευόμενοι) Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κατήγγειλαν την Φέζερ ότι σπέρνει τον πανικό. Μέχρι αργά χτες δεν υπήρχε κάποια νεότερη τοποθέτηση επί του θέματος από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ