Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιους ενοχλεί η δράση ενάντια στην εμπλοκή και την αντιλαϊκή πολιτική;

Το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα «συνακροάσεων» - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, που σημειώθηκε στις 26-4-2022, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, για να καταντήσει πλέον ενδημικό. Εκθέτει και αποκαλύπτει όλες τις κρατικές αρχές, αστυνομικές, εισαγγελικές, την «ανεξάρτητη» Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, που τόσα χρόνια μετά δεν έχουν δώσει απαντήσεις στα κομβικά και συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητήματα που έχει θέσει το ΚΚΕ. Οι όποιες ενέργειες έγιναν κατά καιρούς ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και κάτω από παρεμβάσεις και αποκαλύψεις του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή. Το αποτέλεσμα είναι, 5 ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα «συνακροάσεων», να μην έχουν αποκαλυφθεί οι υπαίτιοι και να μην έχουν αποδοθεί ευθύνες.

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται σε μία περίοδο που οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Πέραν των πρόσφατων δημοσιευμάτων για τα λογισμικά παρακολούθησης που αξιοποιεί η ΕΥΠ, όπως σε βάρος δημοσιογράφου, θυμίζουμε ενδεικτικά πως 6 μήνες πριν είχαν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για παρακολουθήσεις και καταγραφή δεδομένων απλών πολιτών για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις, σε βάρος ακόμα και παιδιών. Αυτή η «χιονοστιβάδα» και η συγκυρία στην οποία καταγράφεται δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στους αιματηρούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αυτήν την περίοδο χτυπάει «κόκκινο» συνοδεύονται αναγκαία με ένταση της παρακολούθησης και της καταστολής, που θέτει στο στόχαστρο τον λαό, «κεντράροντας» ειδικά σε όποιον «χαλάει τη σούπα» της εθνικής ομοψυχίας και ομοφωνίας, σε όποιον εναντιώνεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στράτευση του λαού και της νεολαίας σε αυτά.

Σε αυτό το μαύρο για τους λαούς φόντο επεκτείνεται και αναβαθμίζεται επικίνδυνα και η δράση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών ασφαλείας. Για τις ανάγκες της ελληνικής αστικής τάξης και των Ευρωατλαντικών της συμμάχων οι αστυνομικές αρχές απλώνουν ένα δίκτυο δραστηριοτήτων: Από τη φύλαξη των μισητών στον λαό μας ΝΑΤΟικών βάσεων και των κρίσιμων υποδομών της χώρας που αξιοποιούνται στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, τη «συνοδεία» πολεμικού υλικού και ενόπλων δυνάμεων, μέχρι τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές, τον έλεγχο των επικοινωνιών, τις έρευνες και ανταλλαγή πληροφοριών με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και άλλα κράτη, στο πλαίσιο τόσο της κατασκοπείας - αντικατασκοπείας όσο και του «πολέμου της προπαγάνδας». Οι ίδιες αρχές αναλαμβάνουν την καταστολή σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αντιδράσεων και διαδηλώσεων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του.

Αυτό το δίκτυο δραστηριοτήτων πυκνώνει με τις κατευθύνσεις της ΕΕ στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και όσο κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της επιχείρησης «Oscar», που στοχεύει στην επιβολή των ευρωενωσιακών κυρώσεων κατά φυσικών και νομικών προσώπων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην επιχείρηση συμμετέχουν η EUROPOL, η FRONTEX και η EUROJUST, για να εξασφαλίζουν εκτεταμένη και διακρατική συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών, να εντείνουν ελέγχους σε αεροδρόμια, να προωθείται η συνεργασία εισαγγελικών και δικαστικών αρχών στα κράτη - μέλη και στο επίπεδο της παροχής πληροφοριών. Εξάλλου, η ΕΕ έχει πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση του σημερινού νομικού πλαισίου, που είναι κυριολεκτικά διάτρητο, επιτρέποντας στις κρατικές αρχές και υπηρεσίες να «αλωνίζουν», μετατρέποντας και το «απόρρητο της επικοινωνίας» σε ένα σύντομο ανέκδοτο.

Αυτό είναι το «κράτος δικαίου» και η δημοκρατία που τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά υπερασπίζονται. Αυτή τη δημοκρατία είναι που προσπαθούν οι ευρωατλαντικές δυνάμεις να εμφανίσουν ως το «σωστό στρατόπεδο» που πρέπει τάχα να προασπίσουν οι λαοί, ενάντια στον «ολοκληρωτισμό» που προσάπτουν στους διεθνείς ανταγωνιστές τους όπως η Ρωσία και η Κίνα. Είναι η δημοκρατία των επίσημων και ανεπίσημων κέντρων παρακολουθήσεων, της συστημικής προπαγάνδας και χειραγώγησης λαϊκών και νεανικών συνειδήσεων, της καταγραφής και καταστολής των δίκαιων λαϊκών αντιδράσεων και διεκδικήσεων. Αυτή είναι και η δημοκρατική ΕΕ: Η ιμπεριαλιστική ένωση της πολύμορφης στήριξης φασιστικών δυνάμεων και αντιδραστικών κυβερνήσεων τύπου Ζελένσκι για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η «δημοκρατία» των απαγορεύσεων Κομμουνιστικών Κομμάτων και της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, της στοχοποίησης της ριζοσπαστικής ιδεολογίας.

Γι' αυτό είναι προκλητική η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, που «βγαίνουν στα κεραμίδια» σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αποκαλύπτονται παρακολουθήσεις και υποκλοπές, προασπιζόμενοι τάχα τα λαϊκά δικαιώματα. Είναι προκλητικό το αφήγημα πως η καταστολή, η παρακολούθηση των επικοινωνιών και γενικά η καταπάτηση λαϊκών ελευθεριών αποτελεί πολιτική επιλογή της «αντιδημοκρατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη». Κρύβουν συνειδητά τις ευθύνες και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλουν τελικά «λάδι» τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία του κεφαλαίου που όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν.

Η υπόθεση των «συνακροάσεων» - παρακολουθήσεων σε βάρος του ΚΚΕ είναι αποκαλυπτική. Είναι καθαρό ποιους και γιατί ενοχλεί η αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από την ευρωΝΑΤΟική προπαγάνδα. Είναι καρφί στο μάτι του συστήματος η μαζική λαϊκή πάλη, στην οποία το ΚΚΕ πρωτοστατεί με όλες του τις δυνάμεις: Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, για την υπεράσπιση της ζωής, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων του λαού και των νέων. Επιβεβαιώνεται ότι καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει ο λαός στο αστικό κράτος, σε όλες τις κυβερνήσεις και στους θεσμούς του πως θα προστατεύσουν και θα σεβαστούν τις ελευθερίες του. Μόνο ο ίδιος με την οργανωμένη πάλη του θα προασπίσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.


Στέλα ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Δικηγόρος


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ