Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προετοιμάζεται εντατικά για τη μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

Στην πλατεία Παντοκράτορος, την Κυριακή 8 Μάη, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Εντείνονται οι προετοιμασίες της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης της Κυριακής 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας, όπου και με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 11 π.μ., θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης, αφιερωμένης στον Νίκο Μπελογιάννη, που έζησε μέρος της ζωής του στην Πάτρα και αγωνίστηκε μαζί με τον λαό της, ενώ θα προηγηθούν πλούσιες εκδηλώσεις στην πόλη στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέα 112), όπου θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Συγκεκριμένα:

  • Από αύριο Τετάρτη έως την Παρασκευή 6 Μάη θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη (ανοιχτή καθημερινά 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ).
  • Την Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του 12σέλιδου αφιερώματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.
  • Την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».
Συνεχές πολιτικό πρόγραμμα

Ταυτόχρονα, προχωρά το πολιτικό άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης, καλώντας τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Ηδη κλιμάκια της ΤΕ βρέθηκαν σε γειτονιές της Πάτρας και συγκεκριμένα το Σάββατο με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, στα Προσφυγικά, όπου συμμετείχε η συμπορευόμενη με το ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη. Χτες πραγματοποιήθηκε περιοδεία του Νίκου Καραθανασόπουλου στα Λουσικά, ενώ το πρόγραμμα συσκέψεων και περιοδειών συνεχίζεται ως εξής, σήμερα και αύριο:

Σήμερα Τρίτη

  • Στις 10 π.μ. στις περιοχές Αρχαίου Ωδείου και Παντοκράτορος, με επικεφαλής την Βίκυ Μητροπούλου, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Προσφυγικών.
  • Στις 6.30 μ.μ.:

-- Στα Προσφυγικά, με επικεφαλής τον Φώτη Αραβαντινό, μέλος του ΤΓ Αχαΐας.

-- Στη γειτονιά του Κάστρου της Πάτρας, με επικεφαλής τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας.

-- Στα Εβραιομνήματα, με επικεφαλής την Βάσια Κωνσταντοπούλου, μέλος της ΤΕ Αχαΐας.

-- Στην Παντάνασσα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπελεζώνη, μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

-- Στις καφετέριες του κέντρου της Πάτρας, με επικεφαλής τον Γιάννη Αποστολόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις 7 μ.μ. σύσκεψη στο Κάτω Καστρίτσι της ΔΕ Ρίου. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Αναστασίου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ενώ θα συμμετέχει ο Βαγγέλης Κατσακούλης, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Πατρέων.

Τετάρτη 4 Μάη

  • Στις 7 π.μ., στη ΔΕΥΑΠ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.
  • Στις 10 π.μ., στην Ανω Πόλη με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας και τη Βίβιαν Σαμούρη. Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συσκέψεις στις 11.30 π.μ. στο καφενείο στη διασταύρωση των οδών Γερμανού και Αγίου Δημητρίου και στις 1.30 μ.μ. στο καφενείο στη διασταύρωση των οδών Γερμανού και Μπουκαούρη.
  • Στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Μαρούδα, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Στις 5.30 μ.μ. στο κέντρο του Αιγίου, με επικεφαλής τον Χρήστο Δάβουλο, μέλος του ΤΓ Αχαΐας.
  • Στις 6.30 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, με επικεφαλής τον Γιάννη Αποστολόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες και συσκέψεις(2022-02-01 00:00:00.0)
Πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ με το νέο φυλλάδιο(2017-10-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2017-07-21 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2017-07-20 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών(2014-03-23 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών(2014-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ