Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρώμισαν με φασιστικά σύμβολα την προτομή του Λαμπράκη

Αποφασιστική απάντηση η μαζική συμμετοχή στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, τονίζει η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τον βανδαλισμό με φασιστικά σύμβολα της προτομής του Γρηγόρη Λαμπράκη στον Μαραθώνα, τη Δευτέρα 2 Μάη 2022.

Η συγκεκριμένη προτομή είχε ανεγερθεί στην περιοχή του Τύμβου του Μαραθώνα με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ το 2008, για να τιμήσει τον αγωνιστή του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, γιατρό, βαλκανιονίκη και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι η προτομή που αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκκίνηση της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης κάθε χρόνο.

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως «η θρασύδειλη αυτή πράξη, να βρωμίσουν με φασιστικά σύμβολα την προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη, φανερώνει πως η δράση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος ενάντια στο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελεί καρφί στο μάτι της αστικής τάξης και όλων των απολογητών του ευρωατλαντισμού. Αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά ότι η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι που τους ενοχλεί και τους τρομάζει. Γι' αυτό κι επιστρατεύτηκαν οι κάθε λογής φασιστικές ομάδες, που διαχρονικά λειτουργούν ως μαντρόσκυλα του συστήματος, σε βάρος του λαϊκού κινήματος».

«Οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας!», τονίζει η ΕΕΔΥΕ και καλεί τον λαό να δώσει «αποφασιστική απάντηση σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συμμετέχοντας μαζικά στην 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη 2022».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα(19/5/2021)
Με πείσμα στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης(19/5/2015)
Την Κυριακή 11 Μάη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία(6/5/2008)
Την Κυριακή 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(3/5/2008)
Στις 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2/5/2008)
Στις 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(25/4/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org