Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά

Από την περιοδεία χτες στο λιμάνι
Από την περιοδεία χτες στο λιμάνι
Κλιμάκια της Τομεακής Οργάνωσης Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χτες περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή το ατύχημα ανοιχτά της Κέρκυρας. Με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ανατυπωμένο το σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», τα μέλη του ΚΚΕ ενημέρωσαν και συζήτησαν με ναυτεργάτες, πληρώματα πλοίων και επαγγελματίες οδηγούς.

Στις συζητήσεις όλοι οι παραπάνω εξέφρασαν τη διάχυτη ανησυχία τους, καθώς γνωρίζουν και από την πείρα τους ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι επιθεωρήσεις, οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα προστασίας συνθλίβονται για τα κέρδη των εφοπλιστών, γεννώντας τεράστιους κινδύνους για εργαζόμενους και επιβάτες.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Μεταφορών, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Η ασφάλεια στη θάλασσα, η προστασία της ζωής των ναυτεργατών, των επαγγελματιών οδηγών και των επιβατών γίνεται θυσία στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών, με το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις να τροφοδοτεί όλο και περισσότερο την εφοπλιστική ασυδοσία. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πλήρη διαλεύκανση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα οργανικές συνθέσεις, συνθήκες εργασίας και μέτρα προστασίας με βάση αυτό που σήμερα χρειάζεται, και όχι με κριτήριο την κερδοφορία των εφοπλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ