Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ακρίβεια προϊόν της «φυσιολογικής» λειτουργίας του καπιταλισμού

Συγκέντρωση με θέμα «Η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα. Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει» πραγματοποίησαν οι ΚΟ Ιλίου του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Φλεβάρη στα γήπεδα της Ραδιοφωνίας. Ομιλητής ήταν ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, ο οποίος σημείωσε πως οι νέες επενδύσεις και η ανάπτυξη, που φανερώνουν διάφορα στοιχεία, έχουν προαπαιτούμενο το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης:

«Οι επενδύσεις δεν γεννούν κέρδη απ' το πουθενά αλλά πρώτα απ' όλα απ' την αφαίμαξη της εργατικής τάξης μέσω της εκμετάλλευσης, του κλεμμένου - απλήρωτου χρόνου εργασίας. Γι' αυτό πάγια επιδίωξη των εργοδοτών και του αστικού κράτους είναι η αύξηση του νόμιμα απλήρωτου χρόνου εργασίας, του βαθμού εκμετάλλευσης. Με μειώσεις των πραγματικών μισθών ή μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην Ασφάλιση, με επέκταση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου, με εντατικοποίηση και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με ατομική διαπραγμάτευση και συμβάσεις, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων».

Οσο αφορά την ακρίβεια υπογράμμισε πως «δεν αποτελεί "εισαγόμενο προϊόν", όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση αρχικά. Αλλά ούτε κι αποτέλεσμα κακής, "λαθεμένης" κρατικής διαχείρισης, όπως προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλασαριστεί ως καλύτερος διαχειριστής. Το πέρασμα της οικονομίας στη φάση "υψηλών" ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης αυξάνει τη ζήτηση σε προϊόντα - εμπορεύματα τόσο για τις ανάγκες της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης. Αυτή η άνοδος οδηγεί σε γενική άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων μέχρι να καλυφτεί η ζήτηση. Το τέλος της ανόδου των τιμών, η πτωτική τάση συμπίπτει με το πέρασμα στην κρίση. Ομως, η ακρίβεια ενισχύεται και από την κρατική παρέμβαση, την περιβόητη "επεκτατική" πολιτική που ακούγαμε χρόνια τώρα, απ' τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Βαρουφάκη». Τόνισε ακόμη πως την κούρσα ανατιμήσεων οδηγεί η Ενέργεια, επισημαίνοντας πως «η "πράσινη" μετάβαση φέρνει πανάκριβο "πράσινο" ρεύμα από ΑΠΕ, νέα πανάκριβα "πράσινα" εμπορεύματα, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ενεργειακά αναβαθμισμένες κατοικίες, για τα οποία θα υποχρεωθεί ο λαός να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς ντροπή(2023-02-25 00:00:00.0)
Το «ράλι» ακρίβειας στην Ενέργεια είναι μόνιμη κατάσταση για τον λαό(2022-01-21 00:00:00.0)
Με όλους...(2022-01-13 00:00:00.0)
Βουτιά 5,4% το Μάρτη(2008-05-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-10-01 00:00:00.0)
Η εστία της ακρίβειας και των ανατιμήσεων(2003-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ