Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ
Με το ΚΚΕ για να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν

RIZOSPASTIS

Το Κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση έχει μεγάλη σημασία για όλους εμάς τους αγρότες. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή μας είπε την αλήθεια, που προέβλεψε το τι μας περιμένει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τι μας επιφύλασσε η κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ. Την ίδια ώρα όλα τα υπόλοιπα κόμματα μας έλεγαν ότι «θα φάμε με χρυσά κουτάλια» και θα έχουμε μια μεγάλη αγορά της Ευρώπης όπου θα πουλάμε τα προϊόντα μας, όμως η πραγματικότητα τους διέψευσε.

(...) Σε κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ χιλιάδες αγροτικές οικογένειες οδηγήθηκαν εκτός επαγγέλματος, στη φτώχεια και την ανεργία. Δυναμικές καλλιέργειες στον νομό μας, όπως ο καπνός, οδηγήθηκαν στην εγκατάλειψη, χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται το κόστος παραγωγής και μειώνονται οι τιμές πώλησης και οι μεγαλέμποροι, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, αρπάζουν τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές.

Οσοι εναλλάσσονται όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση, όλοι τους εφαρμόζουν κατά γράμμα την ΚΑΠ, που στόχος της είναι η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων. Μας τσακίζουν με τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς», που κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα αντέξει. Πουλάμε την παραγωγή μας κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα στον καταναλωτή καταλήγουν πανάκριβα.

Από τη μια ακούμε συνεχώς για πρόοδο της κοινωνίας, και από την άλλη αυτό που ζούμε ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη βροχή να διαλυόμαστε από τις πλημμύρες... (...) Με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να μοιράζουν μόνο υποσχέσεις, να μην κάνουν κανένα έργο βασικών υποδομών.

Εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες στον νομό μας με νύχια και με δόντια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν τα χωράφια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, όλες οι κυβερνήσεις τούς φορτώνουν κάθε χρόνο και καινούργια βάρη. Από τη μια φόροι και ληστεία και από την άλλη κάνουν τις πλάτες σε μεγαλέμπορους και επενδυτές.

Εμείς οι αγρότες ξέρουμε το βασικό: Ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε μόνο με τον σκληρό μας αγώνα. Μέσα από τους συλλόγους μας, τις αποφάσεις μας, συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή, μέσα από τα μπλόκα. Κυρίως το κερδίσαμε γιατί διεκδικήσαμε με το πλαίσιο πάλης μας αυτά που είναι τα ελάχιστα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε αγρότες (...) Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το πραγματικό όμως ερώτημα που θέλει απάντηση είναι πώς γίνεται στη χώρα μας, στην Ελλάδα, που έχουμε τεράστιες εκτάσεις για καλλιέργεια, γόνιμα εδάφη, μεγάλη και έμπειρη μάζα αγροτών, και θα μπορούσαμε να έχουμε αυτάρκεια σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα, καταλήγουμε να εισάγουμε ακόμα και τα βασικά, κόσμος αγοράζει πανάκριβα προϊόντα ή ψοφάει της πείνας.

Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι κουμάντο στην παραγωγή κάνει το καπιταλιστικό κέρδος και ο ανταγωνισμός. Αυτός ορίζει σήμερα τι θα παράγουμε και πόσο.

Γι' αυτό, χωρίς καμία άλλη σκέψη, χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστικά και με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης(2024-02-17 00:00:00.0)
Κυβέρνηση του κεφαλαίου που ματώνει τον φτωχό και μεσαίο αγρότη(2019-01-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας(2018-02-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικός προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα(2017-10-22 00:00:00.0)
Η κρίση πλήττει και τους αγρότες(2012-02-01 00:00:00.0)
Υπάρχουν συνθήκες για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης(2011-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ