Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα προστασίας της υγείας

Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ μπροστά στο άνοιγμα των πανεπιστημίων και την εξεταστική - Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στις 11/1 στο υπουργείο Υγείας

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματα των φοιτητών - Οχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού», δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απέναντι στη στάση της κυβέρνησης για τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας.

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις για παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη 11 Γενάρη στις 17.30 και κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών την πρώτη βδομάδα μαθημάτων.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 50.000 ημερησίως, η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κα Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: Την εφαρμογή "ανοσίας της αγέλης" στα πανεπιστήμια, όπως και στα σχολεία!

Εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε, γιατί τα θεωρεί "κόστος". Αντίθετα, αξιοποίησε όλο τον χρόνο και το χρήμα που είχε για να νομοθετεί ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, να προωθεί νέα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!

Μάλιστα η κυβέρνηση, με την απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει όλες τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη δυνατότητα χιλιάδων φοιτητών να εξεταστούν κανονικά σε μαθήματα που έχουν διδαχθεί!».

«Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν με τις σπουδές μας και την υγεία των οικογενειών μας!», δηλώνει το ΜΑΣ και τονίζει ότι οι φοιτητές με τον αγώνα τους μπορούν να επιβάλουν την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων τους για προστασία της υγείας και κατάλληλους όρους πραγματοποίησης της εξεταστικής:

«-- Να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε Ιδρυμα!

-- Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (διά ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες).

-- Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

-- Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων, καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

-- Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

-- Να χορηγούνται δωρεάν οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται.

-- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

-- Αμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην ακυρωθεί καμία διδακτική ώρα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά(2021-11-23 00:00:00.0)
Πλούσια δράση των φοιτητικών συλλόγων(2020-05-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την εξεταστική(2020-05-20 00:00:00.0)
Να καθοριστούν άμεσα οι όροι διεξαγωγής της εξεταστικής(2020-05-07 00:00:00.0)
Απέσπασε δεσμεύσεις για την εξεταστική και τη σίτιση(2017-01-19 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για να μη διαγραφούν φοιτητές(2014-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ