Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Διεκδίκηση μέτρων για την προστασία μαθητών και εργαζομένων

«Μέτρα για την πανδημία - Διασφάλιση όρων προστασίας για μαθητές και εργαζόμενους» διεκδίκησε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Οι όροι λειτουργίας που προβλέπονται για τις δομές ιδιωτικής Εκπαίδευσης είναι οι ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν πριν τις γιορτές, ενώ η έναρξη των μαθημάτων στα φροντιστήρια επιβεβαιώνει αυτό που ο «Βύρωνας» είχε επισημάνει, ότι δηλαδή η κυβέρνηση επιτρέπει στους εργοδότες να χειριστούν την έξαρση της πανδημίας με βάση το συμφέρον τους.

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται για μαθητές και εργαζόμενους, προβάλλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων. Ειδικότερα, από το υπουργείο Παιδείας ζητά δωρεάν τεστ για όλους, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη, με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους, με καθολική ισχύ για όλες τις δομές Εκπαίδευσης, μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, αύξηση του χρόνου διαλείμματος, για αερισμό και καθαρισμό των αιθουσών, προσωπικό καθαριότητας καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου, εξασφάλιση όρων για ασφαλή διά ζώσης διδασκαλία και όχι αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική αναμετάδοση του μαθήματος. Παράλληλα, θέτει μια σειρά αιτήματα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Για τα παραπάνω οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, χωρίς ανταπόκριση, παρότι είχε κοινοποιηθεί και σχετικό υπόμνημα. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Εκπαίδευση δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ