Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να μην ακυρωθεί καμία διδακτική ώρα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά

«Να μη χαθεί καμία διδακτική ώρα!» από αυτές που ενδεχομένως διδάχθηκαν διαδικτυακά ζητά με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου στις 16 Νοέμβρη ανακοινώθηκε ότι όποιες ώρες διδασκαλίας γίνονται εξ αποστάσεως, ακόμα και συμπληρωματικά στις διά ζώσης, δεν προσμετρούνται στις απαραίτητες 13 βδομάδες για την ολοκλήρωση του εξαμήνου. Με άλλα λόγια, μαθήματα που ενδεχομένως γίνονται διαδικτυακά θεωρείται ότι δεν γίνονται.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο οι φοιτητές διεκδικούμε με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις την επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία. Αυτά τα αιτήματα, που μάλιστα πρόβαλλαν και μία σειρά σύλλογοι ΔΕΠ σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση τα αγνοούσε επιδεικτικά, λέγοντας πως "το εμβόλιο αρκεί". Τώρα η κυβέρνηση τιμωρεί για άλλη μια φορά τους φοιτητές, ενώ συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε καθηγητικό προσωπικό και υποδομές», σχολιάζει το ΜΑΣ και προσθέτει:

«Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, για άλλη μια φορά οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης αφήνουν ξεκρέμαστους χιλιάδες φοιτητές που για διάφορους λόγους (π.χ. αν νοσούν) αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα διά ζώσης μαθήματα.

Διεκδικούμε:

  • Να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη απόφαση. Να μην ακυρωθεί καμία διδακτική ώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη διά ζώσης διδασκαλία.
  • Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων για όσους φοιτητές νοσούν.
  • Αναπλήρωση εργαστηρίων για τους φοιτητές που νοσούν».
Μέτρα για τις σχολές όπου εντοπίζονται κρούσματα

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά από μια σειρά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ), στάλθηκε e-mail στους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό» για τη διεξαγωγή προγραμματισμένου εργαστηρίου εξ αποστάσεως, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Το γεγονός καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», σημειώνοντας ότι «η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης, προς το παρόν περιορισμένα, στο μέλλον ίσως και πιο εκτεταμένα, είναι η απόδειξη της αποτυχίας υπουργείου και διοίκησης να περιορίσουν τον ιό στις σχολές».

Οι φοιτητές διεκδικούν άμεση στελέχωση του ιατρείου της Σχολής, για δωρεάν rapid test, αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων τις ώρες αιχμής, άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και διδακτικού - εργαστηριακού προσωπικού, αξιοποίηση νέων χώρων για τη μείωση του συνωστισμού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ