Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΑΕΙ
Καταγγέλλει αυθαιρεσίες του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ

Αυθαίρετους αποκλεισμούς πανεπιστημιακών από τις εκλογικές διαδικασίες μπροστά στο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ επιχειρεί το προεδρείο της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ.

Οπως αναφέρει, στις 16 Νοέμβρη ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ απέστειλαν επιστολή προς τους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας όπου επιχειρούν να δώσουν «διευκρινίσεις» για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών για αντιπροσώπους στο 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Σε αυτήν λένε ότι «για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ ψηφίζουν και εκλέγονται μόνο μέλη ΔΕΠ και βοηθοί - επιστημονικοί συνεργάτες». Ωστόσο, τέτοια «απόφαση» δεν αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης του Συνεδρίου, και δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς θα ήταν αντικαταστατική: Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 παρ. 2 του καταστατικού της ΠΟΣΔΕΠ προβλέπεται ότι «μέλη της Ομοσπονδίας είναι από ένας Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού κάθε ΑΕΙ ή Σχολής ΑΕΙ, εκτός αν γεωγραφικοί ή άλλοι λόγοι επιβάλλουν διαφορετικά. Οι Σύλλογοι - μέλη οφείλουν καταστατικά να παρέχουν τη δυνατότητα εγγραφής σ' αυτούς όσων ασκούν διδακτικό και ερευνητικό έργο στα ΑΕΙ».

«Αλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο συμβασιούχοι συνάδελφοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις διαδικασίες της ΠΟΣΔΕΠ και υπηρέτησαν μάλιστα την Ομοσπονδία από θέσεις εκλεγμένων στην ΕΓ και στη ΔΕ», προσθέτει η ΔΗΠΑΚ και καλεί τον πρόεδρο και τον γραμματέα να ανακαλέσουν άμεσα τις «οδηγίες» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ