Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Μουσείο του Λούβρου επισκέφτηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Παρίσι

Το Μουσείο του Λούβρου επισκέφτηκε χτες, πρώτη μέρα της τριήμερης επίσκεψής του στο Παρίσι, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα μοναδικά εκθέματά του. Ανάμεσά τους την εμβληματική Αφροδίτη της Μήλου, την ασύλληπτης ομορφιάς Νίκη της Σαμοθράκης που δεσπόζει στο χώρο, στην πλέον περίοπτη θέση, και πολλά άλλα αριστουργήματα της γλυπτικής αλλά και της ζωγραφικής με έργα των Μποτιτσέλι, Φρα Αντζέλικο, Ραφαέλο, Τιτσιάνο, Ντελακρουά, Ντα Βίντσι και πολλά ακόμα. Στην πλούσια συλλογή του μουσείου ξεχωρίζουν η «Σφαγή της Χίου» και η «Τζοκόντα», δύο παγκόσμιας φήμης πίνακες.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνοδεύει ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Παρίσι συνεχίζεται σήμερα και αύριο και περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, θα παρευρεθεί στον ιστορικό περίπατο «Στα βήματα της Κομμούνας», που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από την πλατεία Louise Michel στη Μονμάρτη, και θα καταθέσει στεφάνι στις 12 το μεσημέρι στον «Τοίχο των Ομόσπονδων», στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μαζική σφαγή Κομμουνάρων και σήμερα υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα.

Το απόγευμα, στις 18.00, θα συναντηθεί με τον πρόξενο της Ελλάδας στη Γαλλία, στο Ελληνικό Προξενείο.

-- Αύριο, Σάββατο 4 Δεκέμβρη, στις 15.00, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Παρισινή Κομμούνα 1871: Ο δοξασμένος προάγγελος της νέας κοινωνίας - Παρακαταθήκες για το σύγχρονο επαναστατικό, εργατικό κίνημα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο AGECA, 177 Rue de Charonne - 75011, Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ