Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΡΙΝΙΑΣ»
Καλεί σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στην Πάτρα

Απαιτεί τώρα λύσεις για το «καυτό» πρόβλημα της κορινθιακής σταφίδας

Να παρθούν τώρα μέτρα για τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», που καλεί την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης.

«Οι αγρότες, και ιδιαίτερα οι σταφιδοπαραγωγοί, έχουμε φάει τις υποσχέσεις με το κουτάλι. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μέτρα στήριξης των αγροτών», τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα και αφού υπενθυμίζει τη μαζική συμμετοχή αγροτών της Αιγιαλείας και της Ηλείας στο συλλαλητήριο της 6ης Νοέμβρη στην Αθήνα, υπογραμμίζει: «Στείλαμε μήνυμα σε όσους μας έχουν φέρει σε δεινή θέση για την επιβίωσή μας και αυτοί είναι οι κάθε λογής κυβερνήσεις, το κράτος, τα στηρίγματά τους απολογητές του συστήματος, που ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%».

Επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των βιοπαλαιστών αγροτών, είναι απέναντί τους και δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματά τους, ο ΑΣ Αιγίου καλεί σε συντονισμό της πάλης, διεκδικώντας: Αμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Να ισχύσουν τα μέτρα όπως και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κ.τ.λ. Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας κ.α.

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Ζακύνθου.

Ενθαρρυντικά μηνύματα στην Αιτωλοακαρνανία

Μπρος ολοταχώς για ένα επιτυχημένο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο βαδίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκέμβρη.

Αυτό μαρτυρά μέχρι σήμερα και η μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις αρχαιρεσίες των Συλλόγων τους, που παρουσιάζεται μάλιστα αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες διαδικασίες πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Τα μηνύματα για την ενδυνάμωση του αγροτικού κινήματος στον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας είναι ενθαρρυντικά, αποτέλεσμα της αναγνώρισης της ανάγκης οργάνωσης της πάλης μπροστά και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, που βγαίνουν μπροστά για την αντιμετώπισή τους.

Μέχρι και σήμερα και στους πέντε Συλλόγους που έκαναν εκλογές η συμμετοχή αυξήθηκε, ενώ αντίστοιχα αποτελέσματα αναμένονται και για τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, στον ΑΣ Κατούνας ψήφισαν 442 από 270, στον ΑΣ Μακρυνείας 313 από 235, στον ΑΣ Θυρίου - Βόνιτσας 258 από 210, στον ΑΣ Καινούργιου 148 από 135 και στον ΑΣ Θέρμου 47 από 45.

«Βοηθήσαμε τους Συλλόγους σε όλη την έως και σήμερα διαδικασία. Συμβάλαμε να προηγηθεί συζήτηση με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ανάγκη οργάνωσής μας για την επίλυσή τους με βάση τις ανάγκες μας σήμερα. Επιδιώκουμε να φτάσουμε σε κάθε αγρότη που δίνει μάχη για την επιβίωσή του και συνεχίζουμε έτσι», σημείωσε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραΐσκος, επισημαίνοντας ότι «προσπαθούμε να στηθούν κάλπες στα χωριά σε ώρες που βολεύουν τη συμμετοχή, να έχει προηγηθεί ενημέρωση, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τι παλεύουμε».

Οι εκλογές στους ΑΣ συνεχίζονται στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο του Ξηρόμερου και στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αγρινίου.

Και άλλο κρούσμα αυταρχισμού

Τέλος, ακόμα ένα επεισόδιο αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όταν μετά από παρέμβαση εισαγγελέα συνελήφθησαν δύο αγρότες, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του δασαρχείου. Η κατάληψη έγινε μετά από αποφάσεις των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τη δίωξη των αγροτών καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ