Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στο 301 ΣΕΒ

Με τυμπανοκρουσίες η τελετή παραλαβής των πρώτων 45 τεθωρακισμένων Μ1117

Με μια μαχητική κινητοποίηση, χτες, Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ απάντησε στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στο 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης, στους Αγίους Αναργύρους.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεύτηκαν προς το Εργοστάσιο και μέχρι τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ που είχε στηθεί στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διατράνωσαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Επίσης, έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στο οδόστρωμα, όπως «Εξω το ΝΑΤΟ». Μέσα σε χειροκροτήματα διαβάστηκε η επιστολή του στρατιώτη που υπηρετεί στο 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίσκεψη του Τζ. Πάιατ στο στρατόπεδο.

Μιλώντας προς τους διαδηλωτές ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγ. Αναργύρων - Καματερού, κατήγγειλε το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης. Στη συνέχεια ανέφερε: «Βρισκόμαστε δίπλα στο στρατόπεδο 301 που επί δεκαετίες ο λαός της περιοχής δίνει αγώνα να φύγει από τον αστικό ιστό. Αντί να συμβαίνει αυτό βλέπουμε να μας φέρνουν τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, για να παραδώσει μεταχειρισμένα άρματα μάχης που θα χρησιμοποιηθούν για να αιματοκυλίσουν τους λαούς».


Η Αθανασία Ζαρκαδούλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών, κάλεσε τον λαό της περιοχής να μη συμβιβαστεί με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Οπως σημείωσε, «η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, γίνεται μαγνήτης κινδύνων, ενώ γυρίζει ο Αμερικανός πρέσβης επιθεωρώντας τις δυνάμεις του, νομίζοντας ότι ο λαός θα δείξει υποταγή. Η πάλη απέναντι στα σχέδιά τους είναι συνεχής. Καλούμε τον λαό να την δυναμώσει, να δώσει αγωνιστική απάντηση».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Γιάννης Πρωτούλης και Θέμης Γκιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, μέσα στο στρατόπεδο με τυμπανοκρουσίες γινόταν η τελετή παραλαβής των τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας «Μ1117», παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη «νέα πνοή» που θα δώσει η παραλαβή των τεθωρακισμένων «στην επιχειρησιακή σχεδίαση των σχηματισμών του Στρατού μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ένα μεγάλο εύρος αποστολών», με βάση πάντα τα ΝΑΤΟικά προτάγματα. Εδωσε εξάλλου και το σήμα για πιο σβέλτες δουλειές για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, επισημαίνοντας ότι «όταν το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τον σχεδιασμό του αμερικανικού Στρατού να παραχωρήσει τα οχήματα "Μ1117", ως Excess Defence Article (EDA) (σ.σ. "πλεονάζον πολεμικό υλικό"), η προμήθειά τους ολοκληρώθηκε με γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες».

Από την τελετή παράδοσης

Eurokinissi

Από την τελετή παράδοσης
Ο Τζ. Πάιατ για άλλη μια φορά εξέφρασε τη χαρά του «για την πρόοδο σε επίπεδο διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ», ενώ δεν παρέλειψε να μας θυμίσει ότι «αυτή η διαλειτουργικότητα επιδεικνύεται κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας με κοινές ασκήσεις». Οσον αφορά τη χορήγηση των οχημάτων «Μ1117», επισήμανε ότι με την ολοκλήρωσή της «θα αντικατοπτρίζει μια μεταφορά εξοπλισμού αξίας σχεδόν 1 δισ. δολαρίων - και για την ακρίβεια 987 εκατ. δολαρίων - προς την Ελλάδα με μηδενικό για τη χώρα κόστος», «ξεχνώντας» βέβαια τα 4 δισ. ευρώ που δίνει ετησίως η Ελλάδα για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και σχεδιασμούς, αλλά και ότι τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ