Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Εργαζόμενοι, φοιτητές και φορείς τιμούν την επέτειο

Πληθαίνουν οι αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων που καλούν σε συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ηδη, φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν ραντεβού για την αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη με συγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Πρόκειται για τους Συλλόγους Παντείου, Ιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Τοπογράφων, ΝΦΕΕΜΠ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Μηχανικών ΠαΔΑ. «Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν... Η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό, φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό, θα ακουστεί από χιλιάδες φοιτητές έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία!», δηλώνουν.

Καταθέσεις στεφάνων

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 16 Νοέμβρη. Τόπος συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) στις 16.30 το απόγευμα.

Σε κατάθεση στεφάνων στο παραπάνω ραντεβού καλεί επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι «οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος δίνουμε μαχητικό "παρών", μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα», ενώ η προσυγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής έχει οριστεί στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς.

Στις τριήμερες εκδηλώσεις και την αντιιμπεριαλιστική πορεία καλεί και ο ΣΦΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ